Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГМ «Опора» апелює до В’ячеслава Кириленка

Зараз під стінами Львівської міської ради відбувається акція громадської непокори організована ЛМ ГМ «Опора». Близько 20 молодих людей з прапорами та символікою «Опори» вишикувалися перед входом до Ратуші, встановивши там таблички з написом «Зона беззаконня». Акцію приурочили до візиту віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка.
ГМ «Опора» пропонує В’ячеславу Кириленку потоптатися по законах, разом із місцевою владою, або ж чинлити згідно з законом і зупинити злочин на площі Ринок. «Ми намагаємося привернути увагу високо посадовців і нагадати йому, що влада має вирішувати цю проблему, а не ігнорувати її» — сказав «Гал-info» координатор акцій Андрій Шевців.
ГМ «Опора» просить уряд втрутися і терміново вжити заходів для виконання приписів Державної служби охорони культурної спадщини і вимагає виконувати положення Закону України про охорону культурної спадщини, а саме: заборонити де-факто будь-яке будівельне втручання на території архітектурно-історичного заповідника,  включеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, без проектно-кошторисної документації, погодженої та затвердженої в установленому порядку.
Сьогодні на Львівщині перебуває в.о. віце-прем’єр-міністра України В’ячеслав Кириленко, який вивчає стан підготовки області до відзначення 750-річчя Львова та 150 річчя Івана Франка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ