Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГМ «Опора» пікетуватиме Галицький суд та підтримає Віру Лясковську

29 червня о 9:30 біля приміщення Галицького районного суду ЛП ГМ ОПОРА організовує акцію протесту проти розгляду провокативного позову першого секретаря ЛОК КПУ Олександра Калинюка до депутата міської ради Віри Лясковської. ЛП ГМ ОПОРА оприлюднить заяву з цього приводу, а також активісти організації проведуть акцію, метою якої є показати абсурдну антиукраїнську та антиісторичну суть позову. Про це «Гал-info» повідомили уЛьвівському представництві ГМ «Опора».
ЛП ГМ «Опора» розцінює цей позов як чергову провокацію зі сторони антиукраїнських сил.  «На жаль, ми змушені констатувати, що такі ексцеси можливі саме через відсутність чіткої позиції з боку найвищого керівництва України відносно визнання Української Повстанської Армії та й багатьох інших сторінок української історії» —  йдеться у повідомленні. Головна проблема, на думку ГМ «Опора», полягає у відсутності послідовної державної політики в напрямку збереження національної пам’яті українського народу. До прикладу, в посткомуністичних країнах, які впевнено входять до європейської спільноти, замість декларацій про аморфне «примирення» були здійснені конкретні кроки для визнання борців за незалежність цих країн і відповідно проведено люстрацію тих осіб, які спричинились до поневолення згаданих народів.
29 червня о 9:30 в Галицькому районному суді розпочнеться судове засідання по позовній заяві члена Комуністичної партії України Олександра Калинюка на депутата Львівської міської ради Віри Лясковської із вимогою стягнути з останньої 2000 гривень компенсації за моральну шкоду. Зміст справи полягає в тому, що позивач минулого року звертався до львівської влади із проханням надати земельну ділянку «для побудови пам’ятника з метою увічнення пам’яті загиблих від рук націоналістів, що стали на Західній Україні безвинними жертвами». Відповідач публічно висловила своє обурення щодо цієї ініціативи, зокрема заявила, що це буде пам’ятник «НКВДистам». Власне Олександр Калинюк стверджує в своєму позові, що він не вимагав звести пам’ятник саме співробітникам НКВД і тому вважає заяву Віри Лясковської поширенням неправдивої інформації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ