Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГМ „Опора” звернулася до Андрія Садового із закликом припинити „руйнацію національної спадщини”

Львівське представництво ГМ „Опора” звернулося до міського голови Львова Андрія Садового щодо призупинення робіт на площі Ринок, внаслідок яких руйнується архітектурно-історичне середовище центральної частини міста. Про це повідомили у прес-службі ЛП ГМ „Опора”. У зверненні, зокрема, сказано:

„Звертаємо Вашу увагу на те, що бетонування пл. Ринок і перекладання трамвайної колії з заміною автентичної бруківки на бетонні плити є рукотворною руйнацією національної спадщини, якою є архітектурно-історичне середовище центральної частини міста, злочином попередньої влади і Вашим, якщо Вами не буде термінового призупинено злочинні будівельні роботи і віддано розпорядження про розбетонування північної сторони пл. Ринок.
Неодноразово вказувалося, що продовження робіт по незаконному (злочинному) проекту не тільки спотворить ареал площі сьогодні, а й призведе до руйнації навколишніх будинків найближчим часом внаслідок капілярного зволоження фундаментів ґрунтовими водами, як це зараз спостерігається з каплицею Боїмів через бетонування вул. Галицької.
Злочинні дії попередньої влади, які призвели до безпідставних витрат коштів міського та державного бюджетів, дезорганізації проектних та виробничих робіт з реконструкції інженерних мереж та благоустрою площі, втрат археологічних раритетів не повинні бути продовженими з Вашим приходом у владу.
Апелюючи до «здорового глузду», запитуємо: чи сумірними є збитки від простою техніки і безповоротні втрати національної спадщини? А імідж міста? А втрати туристичного бізнесу, бо хто приїде оглядати бетонні плити і понівечені будинки? Яких інвестицій Ви можете сподіватися, коли варварським способом будете причетні до руйнації святая святих, чим для  всіх цивілізованих людей є національне надбання? Чи посприяє це покращенню інвестиційного клімату міста? Чи є у Вас розуміння того, що архітектурно-історичне середовище Львова є кам’яним антикваріатом,  цінність якого з роками лише збільшується?
Що залишите нашим дітям і внукам – бетон і руїни? А можливо, все-таки архітектурні шедеври Гартмана Вітвера, Павла Римлянина, Петра з Барбони, М. Градовського, Петра Красовського, Г. Красуцького, Яна Покоровича, Яна де Вітте, С. Костецького, П. Щасливого, Кульчицького, Ф. Олендського, П.-Д. Гібона. Є ще шанс, якщо зупините роботи. Якщо розбетонуєте північну сторону Ринку. Якщо ліквідуєте негативні наслідки вже проведених робіт. Якщо скажете – ні! – бетону і руйнаціям!
Зазначаємо, що відповідальність за проведення незаконних і нефахових будівельних робіт на пл. Катедральній, пл Ринок, вул. Руській та їх негативний вплив на історико-архітектурний ансамбль відтепер несе новообраний міський голова, депутати та відповідні управління міської ради.
Усвідомлюючи, ЩО втрачаємо у випадку продовження робіт, попереджуємо: нами будуть задіяні всі можливі методи протесту, аж до звернення до міжнародної спільноти.”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ