Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

GM починає продаж найдешевшого електрокару в світі

​Автовиробник General Motors почне на цьому тижні продаж свого крихітного електрокару в Китаї, який після усіх державних субсидій коштуватиме $5 300. Про це повідомляє CNN.

Звісно за таку ціну не варто очікувати, що новий електрокар під назвою Baojun буде схожим на розкішний Cadillac. Колісна база двомісного автомобілю – відстань від центру передніх коліс до центру задніх коліс – складає всього 63 дюйма. Це приблизно на 10 дюймів коротше ніж двомісний Daimer.

Модель Baojun Е100 оснащени одним 39-сильним електродвигуном, розвиває максимальну швидкість у 100 км/год. За словами розробників, авто може проїхати 155 км на повній зарядці. Батарея повністю заряджається за 7,5 годин.

У всіх версіях електрокару встановлено 7-дюймовий екран, в більш дорогих – тачскрін. В автомобілі є Wi-Fi та без ключовий доступ. Крім того, усі версії матимуть датчики паркування та систему оповіщення про пішоходів серед інших функцій безпеки.

Як повідомляється, на покупку перших 200 електрокарів уже зареєструвалось більше 5 000 осіб.

За словами представника компанії, цього тижня надійдуть ще 500 автомобілів, і покупці обиратимуться за принципом «перший прийшов – перший придбав».

За даними Міжнародного енергетичного агентства, на Китай приходиться 40% всіх електромобілів, що продаються у світі. 

Mind

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ