Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ГО „Фонд Стрийського парку” пропонуватиме міськраді інвестиційний проект створення у парку сучасного виставкового центру

Аналізуючи досвід наших західних сусідів із Польщі, громадська організація „Фонд Стрийського парку” розробляє проект покращення інфраструктури Стрийського парку за рахунок створення на його базі сучасного виставково-презентаційного центру. Така ідея з’явилася у голови ГО „Фонд Стрийського парку” Романа Лободи, аналізуючи проведення економічного форуму у Криниці (Польща).

За словами менеджера із зв’язків з громадськістю ГО „Фонд Стрийського парку” Оксани Макух, Стрийський парк композиційно складається з двох частин — виставкової частини (використовувалася у 18-19 столітті) та рекреаційної. Для покращення стану рекреаційної (відпочинкової) частини Стрийського парку необхідно забезпечити елементарні умови гігієни та заходи охорони.
Як розповіла Оксана Макух, громадська організація за час своєї діяльності (діє з листопада 2005 року) різними способами намагалася віднайти кошти у комерційних, політичних  структур, однак ефект був не достатній для того, щоб комплексно вирішити наболілі проблеми Стрийського парку.
ГО „Фонд Стрийського парку” має намір розповісти про проект покращення інфраструктури Стрийського парку учасникам Економічного форуму, що відбуватиметься  у Львові 4-6 жовтня.
Проведення систематичних виставок, експозицій у парку дало би можливість заощадити кошти для покращення благоустрою, оскільки як з міського, так і державного бюджетів на потреби парку виділяються дуже мізерні суми.
 „Це дало б змогу навести елементарний порядок у парку, окультурити його, для цього  з   нами готові співпрацювати науковці”, — підсумувала Оксана Макух.   
     Нагадаємо, як розповідав „Гал-info” голова ЛКП «Зелений Львів» Андрій Рожнятовський, питання упорядкування Стрийського парку потрібно вирішувати комплексно — ремонту потребують дороги, лавки, скульптури, освітлення. За його словами, необхідно закупити приблизно 300 лавок та стільки ж смітників, парк потребує охорони та значна частина (1300 метрів) парку до сих пір не загороджена.
  ГО „Фонд Стрийського парку” працює над проектом і невдовзі планує представити його на розгляд громадськості (через громадські слухання і бліцопитування), а потім і на сесію Львівської міської ради.

      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ