Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГО Львівщини проти призначення М.Кутя та Р.Дудича на посади директорів лісгоспів в Бродах та Буську

Громадські організації Львівщини «Рабів до раю не пускають», «Пріоритет права», «Варта 700», «Патріот» та «Афганська сотня» відправили звернення Міністру аграрної політики та продовольства України Олексію Павленку з вимогою скасувати ймовірне призначення на посаду директора ДП «Бродівський лісгосп» Кутя Михайла Васильовича та Дудича Романа Івановича на посаду директора ДП «Буський лісгосп». Також головам Бродівської та Буської РДА - про неприпустимість погодження даних кандидатів. Повідомив прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають».

На думку представників громадських організацій, засідання конкурсної комісії при Держлісагенстві в м. Києві щодо призначення керівників на території Львівської області було проведене з грубими дисциплінарними порушеннями. Активісти обурені тим фактом, що на дане засідання не були допущені громадські активісти, і наголошують на тому, що репутація Михайла Кутя та Романа Дудича є давно заплямованою. 

Також у повідомленні сказано, що під час Помаранчевої Революції Михайло Куть, займаючи посаду генерального директора «Львівліс», як писала преса, активно втручався у виборчий процес. Тоді забирали у працівників їх паспорти та змушували їх голосувати за відкріпними талонами за Януковича.

Водночас прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають» повідомив, що під час перебування на посаді директора ДП «Золочівське лісове господарство» Михайла Кутя державна фінансова інспекція виявила на підприємстві грубі порушення на загальну суму 654 618 грн, втрати на суму 3552,20 тис. грн. та інші фінансові порушення. 

Що стосується пана Романа Дудича, то свого часу від був звільнений з посади директора Державного підприємства «Львівське лісове господарство». Активісти кажуть, що цьому підприємству було завдано шкоди на 1 633 603, 92 грн. - незаконне вирубування та пошкодження дерев. 

Вище згадані громадські організації вважають, що затвердження цих людей викличе соціальний резонанс та спричинить значні негативні соціальні наслідки. 

Тому, активісти звернулись до найвищих органів влади із проханням скасувати результати конкурсу на заміщення посад директорів «Бродівського лісгоспу» і «Буського лісгоспу» та провести чесний прозорий конкурс на заміщення цих посад за участі громадських активістів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ