Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ГО "Самозахист" закликала львів'ян не платити за тепло доти, поки влада не скасує незаконний і завищений двоставковий тариф

Асоціація «Самозахист» подала матеріали до ДПА Львівської області про не правочинну діяльність міського голови Львова Андрія Садового та членів виконавчого комітету, які стосуються впровадження двоставкового тарифу на тепло у Львові. Про це сьогодні, 25 листопада, під час прес-конференції сказав координатор асоціації «Самозахист» Віталій Сергатюк.

 

«Ми вже мали зустріч з начальником ДПА Львівської області, і він прийняв від нас усі матеріали, його дуже зацікавила ця справа. Також ми готуємо звернення до Уряду України та Прокуратури», - розповів Віталій Сергатюк.

 

За його словами, суть проблеми в тому, що частина львів’ян отримує тепло не від «Львівтеплоенерго» чи «Залізничтеплоенерго» безпосередньо, а від ТЕЦ-1 та ТЕЦ-2. «Ці теплоцентралі є генераторами електроенергії і ціну на тепло, яке вони продають, має право встановлювати лише Національний комітет регулювання електроенергетики. Нині вартість такого тепла становить 98 грн за 1 ГКалл, а мешканці Львова платять по 130 грн, що є незаконним», - сказав Віталій Сергатюк.

 

За його словами, незаконним є і сам двоставковий тариф, адже рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради його було скасовано ще в лютому 2007 року. «Цей документ був підписаний власноручно Андрієм Садовим, що вказує на його свідомі не правочинні дії», – зауважив Віталій Сергатюк.

 

Асоціація житлових кооперативів та об’єднань співвласників «Самозахист» закликає львів’ян перестати платити за послуги теплопостачання та вимагати перерахунку сплачених коштів. «Ми в жодному разі не намагаємося зірвати опалювальний сезон, просто в нас нема  іншої можливості викрити це шахрайство, через яке страждають громадяни міста. Ми вже два роки ведемо цю справу в суді, і якщо б ми не були праві, суд би давно це визнав», – наголосив Віталій Сергатюк.

 

Нагадаємо, що недавно громадські організації добилися через суд скасування не правочинного тарифу на воду і тепер «Львівводоканал» проводить перерахунок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ