Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голки для швейних машин: особливості та сучасний вибір

Професійні швачки знають, що на кожний виріб і вид матеріалу розрахована своя голка! Серед майстрів не заведено економити на цьому аксесуарі, а тому в результаті завжди виходять високоякісні роботи.

Отже, плануючи купить машинку швейную, одразу продумайте, які голки можуть знадобитися в роботі. Сучасні виробники пропонують найширший вибір цих аксесуарів, які можуть відрізнятися за розміром вушного отвору, формі виїмки (жолобка), мати різну форму вістря та варіанти заточування. Як не заплутатися в цьому різноманітті? Спробуємо розібратися.

Універсальні голки

До недавнього часу більшість швейних машин комплектувались тільки голками виробника техніки, які мали певний стандарт, маркування. У даний час все повністю змінилося. Швейні машинки комплектуються універсальними голками, що дозволяють прошивати будь-які види матеріалів. Найчастіше це аксесуари стандарту ELx705 і 130/705H, які оптимально підходять побутовим моделям. Найбільш поширеними виробниками голок вважаються марки Schmetz, Janome та деякі інші.

Як не заплутатися у номерах і позначеннях голок

В асортименті будь-якого магазину швейного приладдя завжди величезна кількість голок з різними номерними позначками. Дійсно, параметрів багато, тому перш ніж купувати виріб, можна поверхньо ознайомитися з їх різноманітністю, навіть на https://ru.wikipedia.org/. Однак з огляду на номер, який вказується на упаковці, можна визначити розміри голки. Наприклад, виріб з позначенням "90" має товщину 0,9 мм. Не менш важливо враховувати, до якого конкретного матеріалу аксесуар може підійти, для цього слід знати буквені позначення, розглянемо найпоширеніші.

  1. H — так позначаються універсальні голки, які мають розмір не більше ніж 110, вістря кругле, а тому призначене для пошиття простих матеріалів середньої та високої щільності.

  2. H M — тонкі голки, гострі, використовуються для роботи з мікроволокнистими матеріалами.

  3. H J — використовуються для щільних, жорстких матеріалів, мають хорошу заточку вістря.

  4. H E — голки для вишивання, оснащені виїмкою, великим вушком і закругленим вістрям.

  5. H Q — призначені для заняття квілінгом. Мають спеціальний скіс і маленьке вушко, округле вістря.

  6. H S — використовуються для роботи з еластичними матеріалами. Голки мають особливу крайку, яка запобігає пропуску стібків при розтягуванні тканини.

  7. H SUK — оснащуються круглим вістрям, а тому запобігають ушкодженню "примхливих" полотен.

  8. H LR — використовуються для роботи зі шкірою. Голки мають відмінне ріжуче вістря, заточене під кутом в 45 градусів.

Важливі характеристики голок

Важливо враховувати основні характеристики голок, такі як вістря, особливості вушка, виїмки, стрижня.

Вістря

Всі голки для швейних машин діляться на кілька великих груп по виду вістря:

  • Для текстилю — кругле.

  • Для шкіри — нагадує форму леза, що дозволяє легко протикати щільний матеріал.

Багато досвідчених швачок з тематичних форумів, таких як https://forumkiev.com/zhenskii-forum/9580-poshiv-odezhdy.html або інших подібних, відзначають, що окремої уваги варті голки з тонким вістрям. Вони призначені для матеріалів, що легко пошкоджуються під час проколу. Голки з витонченим кінцем мають невеликий тиск на тканину, а тому ризик ушкоджень мінімальний, а кінцевий виріб виходить якісним.

Вушко

Правильна голка має цілу та гладку внутрішню поверхню вушка й ідеальну плавну форму зовнішнього боку. Це дає нитці можливість без труднощів проходити через отвір навіть на високих швидкостях пошиття. Крім того, правильне вушко запобігає втраті, переплетенню або розриву нитки в процесі роботи.

Виїмка

Від якості, форми виїмки залежить надійність петель. Як правило, для ідеальних петель беруться голки з круглими виїмками. Останнім часом популярні аксесуари з Pontoon-виїмкою, які запобігають ламанню лапки.

Стрижень

У більшості машинних систем заведено використовувати голки з укороченими стрижнями, які дозволяють посилювати вплив голки на тканину. Тому вона залишається в цілісності. Плюс до цього — великий термін експлуатації голки.

Колба

Або тримач голки, який завжди має певний розмір, а тому, як і номер, він має важливе значення. Показники діаметра стрижня та колби не відповідатимуть один одному, інакше вставити голку в конструкцію машини не вийде.

Зверніть увагу, що деякі виробники пропонують колбу з плоскою формою, інші — з круглою. Кожна система має спеціальний код, а виробник повідомляє на упаковці до яких конструкцій підходить представлений аксесуар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ