Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голодомор – спільна трагедія українців і росіян, – Патріарх Кирил

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав сприймати Голодомор як одну спільну історичну трагедію, як для росіян, так і для українців. Повідомила Українська правда.

"Це (голодомор) загальна біда всього народу, який на той час жив в одній країні", - сказав патріарх у понеділок після відвідування, разом з президентом Віктором Ющенком, пам'ятника жертвам Голодомору в Києві.

Кирило закликав усіх віруючих молитися про те, щоб подібна трагедія більше ніколи не повторилася, а також "щоб ніщо з цих трагічних подій нашої історії не було перешкодою для братського спілкування".

Також патріарх висловив надію, що голодомор та пов'язані з ним "трагічні обставини нашої історії" не сприяли б розвитку "братоненависницької історіософії".

"Голод, страшний голод, який мав цілком конкретні політичні причини і збільшений щей і природними катаклізмами, привів до того, що загинула величезна кількість людей - в Україні, Поволжі, Північному Кавказі, Південному Уралі, Західному Сибіру, Казахстані", - так прокоментував патріарх проблему Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ