Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Голос України" оприлюднив ухвалені Радою 16 січня закони

Ухвалені Верховною Радою 16 січня Закони України у вівторок, 21 січня, опубліковані в електронній версії парламентської газети "Голос України".

Відтак Закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" набуває чинності на наступний день після опублікування в офіційній пресі, крім підпункту 5 пункту 18 розділу I закону, який вступить у дію з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до Регламенту ВР, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі" набирає чинності за місяць з дня його опублікування.

Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набирає чинності через 6 місяців з дня опублікування.

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада до 26 грудня, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і підлягає виконанню протягом 1 місяця.

Закон "Про внесення зміни до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон, яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон, що змінює Кримінальний кодекс в частині відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашистів і їх прибічників набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон, яким вносяться запропоновані урядом правки до Податкового кодексу, яким поновлюється звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, припинене наприкінці 2013 року, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Також у "Голосі України" у вівторок оприлюднено закон про Держбюджет на 2014 рік.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ