Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ЛОДА домовився з керівництвом Відня про реалізацію спільних культурних проектів

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник 1-3 грудня перебував у Відні з робочим візитом. У ході візиту керівник області взяв участь у презентації спеціального випуску поштової марки, присвяченої 750-річчю м. Львова, провів переговори із заступником мера міста Відня з питань культури Андреасом Майлат-Покорни, а також відкрив пам’ятну дошку українському композитору Андрію Гнатишину – повідомила „Гал-іnfо” прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.
Під час свого виступу на презентації поштової марки, випущеної спільно Австрійською поштою та підприємством "Укрпошта", Петро Олійник наголосив на давніх історичних зв’язках, що склалися між Україною та Республікою Австрія. «Активізація та розбудова культурних стосунків між двома країнами сприяє стратегічній меті зовнішньої політики нашої держави – інтеграції до європейських структур», – зазначив під час виступу Петро Олійник. Своєю чергою, Посол України в Республіці Австрія Володимир Єльченко висловив вдячність Спілці українських філателістів Австрії за ініціативу увічнення ювілею м. Львова у спеціальному випуску поштової марки.
Результатом переговорів керівника Львівщини із заступником мера Відня А.Майлат-Покорни стали домовленості про започаткування спільних культурних проектів між Львівською областю та містом Віднем, який має статус окремої федеральної землі. Австрійською стороною було, зокрема, запропоновано здійснити взаємні масштабні презентації культурного потенціалу Львова та Відня у 2007-2008 роках. Сторони також обмінялися досвідом стосовно збереження та фінансування реставрації культурних та історичних пам’яток.
2 грудня голова Львівської облдержадміністрації був присутній на міжнародному конкурсі дитячого співу, організованого мерією м. Відня. Виступ дрогобицького хору "Каменяр" на цьому конкурсі отримав високі оцінки публіки та організаторів фестивалю. Участь хорів з України у цьому щорічному заході є можливою завдяки підтримці Австрійсько-Українського Товариства.
У неділю, 3 грудня Петро Олійник на запрошення української діаспори урочисто відкрив меморіальну дошку видатному українському композитору та диригенту Андрію Гнатишину, який був керівником хору при греко-католицькій церкві ім. Св. Варвари у м. Відні. У виступі перед австрійськими українцями він подякував за збереження та поширення українського духу та культури за кордоном, а також відзначив важливість творчої спадщини львів’янина Андрія Гнатишина для сучасного та майбутніх поколінь.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ