Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ЛОДА провів нараду за участю представників виконавчої дирекції Українського фонду соціальних інвестицій

Сьогодні, 13 квітня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулася розширена нарада за участю керівництва області на чолі з головою ОДА Петром Олійником та представників виконавчої дирекції Українського фонду соціальних інвестицій (виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко, керівник департаменту УФСІ з розвитку Світлана Демченко). Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Керівництво області вийшло з пропозицією до Українського фонду соціальних інвестицій щодо впровадження мікропроектів з інноваційних соціальних послуг на Львівщині.
Одним із головних завдань Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) є створення підґрунтя для реформування системи соціальних послуг в Україні. Шляхом створення нових для України моделей соціальних послуг для вразливих груп населення. Такі послуги створюються у громадах для людей з особливим потребами, дітей-сиріт, літніх людей, бездомних, жінок та дітей, які зазнали насильства, сімей, що опинилися у кризі та інших. Понад 70 інноваційних моделей соціальних послуг для вразливих груп населення має бути створено у рамках Проекту „Фонд соціальних інвестицій”.
Експериментальними майданчиками було визначено Хмельницьку та Харківську області.
На сьогодні за результатами трьох турів конкурсу у цих областях відібрано 67 мікропроектів з інноваційних соціальних послуг, загальною вартістю 26 мільйонів грн. Однак залишається невитраченими частина коштів, виділених на ці мікропроекти (загальна сума 11 млн грн).
У зв’язку з цим, наглядова рада УФСІ прийняла рішення щодо розширення географії реалізації мікропроектів. Таке рішення дає можливість провести додатковий відбір мікропроектів з інноваційних соціальних послуг. Тому ініціативу керівництва Львівської області буде розглянуто найближчим часом. Під час зустрічі фахівцями Львівської облдержадміністрації були продемонстровані високий професіоналізм та конструктивний підхід до вирішення нагальних питань.
З березня минулого року Український фонд соціальних інвестицій впроваджує у Львівській області мікропроекти з покращення якості та поліпшення доступу до базових соціальних та комунальних послуг на рівні громад. Ця діяльність спрямована на ремонт та відновлення об'єктів соціальної сфери: шкіл, дитячих садків, закладів культури, амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів; реконструкцію, добудову чи ремонт систем водопостачання, водогонів, каналізаційних систем; постачання обладнання та проведення навчання. УФСІ безпосередньо працює у селах і містечках Мостиського та Жовківського районів. Загальна сума коштів, виділених для вирішення соціальних проблем обох районів становить понад 14 млн гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ