Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ЛОДА здійснив подання в Кабінет Міністрів та Секретаріат Президента України на звільнення дев’яти голів райдержадміністрацій

22 травня голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник здійснив подання в Кабінет Міністрів та Секретаріат Президента України на звільнення 9 голів районних державних адміністрацій. У пакеті четверо голів є обраними  на посаду голови районної ради (Золотник Борис, голова Золочівської РДА, Шпак Володимир, голова Радехівської РДА, Романишин Микола, голова Сколівської РДА, Солодяк Олег, голова Сокальської РДА), троє подані у зв’язку із недоліками у роботі (Панькевич Олег, голова Бродівської РДА, Паховчишин Олег, голова Самбірської РДА, Новоженець Ростислав, голова Яворівської РДА), які, відповідно до рішення колегії Львівської ОДА, призвели до суттєвого погіршення окремих соціально-економічних показників, двоє звільнено  відповідно до поданої заяви (Давидяк Іван, голова Мостиської РДА, Хміль Василь, голова Перемишлянської РДА). Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Водночас Петро Олійник здійснив подання на затвердження нових керівників райдержадміністрацій по семи районах області. Зокрема, у Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Сокальському та Яворівському районах.
Щодо Бродівського району голова Львівської ОДА проводитиме подальші консультації, однак зрозуміло, що цю посаду не може обіймати представник ВО „Свобода” у зв’язку із переходом цієї політичної сили в опозицію до влади.
У зв’язку із поданою заявою на звільнення із займаної посади Іваном Давидяком, керівник області також проводить консультації щодо визначення кандидатури на посаду керівника Мостиської РДА. Насамперед такі консультації ведуться із Українською Народною Партією, позаяк попередній голова був представником цієї політичної структури.
Кандидати, подані на затвердження до Кабінету Міністрів та Секретаріату Президента України пройшли погодження із головою Львівської обласної ради, заступниками голови ОР, а також районними політичними елітами та діловими колами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ