Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівавтодору отримав прочуханку, але за посаду поки втримався

Депутатам Львівської обласної ради забракло голосів, аби визнати незадовільною роботу начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Петра Шпитака.

На вимогу депутатів Львівської облради сьогодні, 5 січня, Петро Шпитак надав звіт про роботу у 2010 році. Він повідомив, що у грудні минулого року трапилося кілька нештатних ситуацій, які спричинили ожеледь на дорогах. 1-2 грудня при температурі -4 падав дощ, тож дороги покрилися льодом. 26-27 грудня був сніг, температура коливалася від морозу до відлиги, дороги знову обледеніли.

Чиновник запевнив, що техніка працювала, дороги посипалися, проїзд був забезпечений.

Депутати мали іншу думку. «Свобода» виїхала на дороги, склала 200 актів про стан доріг. Вони визнані небезпечними для життя. На т. зв. Київському мості людина добу мерзла біля своєї перекинутої вантажівки, а райавтодор не реагував ні на дзвінки ДАІ, ні депутатів. Щороку через ожеледицю трапляються аварії, в яких гинуть люди», – заявила голова фракції ВО «Свобода» Ірина Сех.

Голова комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайло Задорожний повідомив, що комісія ухвалила рішення про заміну керівника служби автодоріг.

Присутній на сесії голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк зазначив, що йому за львівські дороги соромно і перед туристами і перед сусідами. Він запропонував створити комісію для вивчення ситуації в дорожньому господарстві і дати принципову оцінку діяльності керівництва дорожньої служби.

Втім, після бурхливого обговорення і критики діяльності начальника Служби автодоріг підготовлений раніше проект рішення, в якому, зокрема, пропонувалося визнати роботу Петра Шпитака незадовільною, не набрав потрібної кількості голосів. За нього проголосував 41 депутат при необхідних 59.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ