Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник привітав краян з нагоди Дня героїв України

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник привітав краян з нагоди Дня героїв України. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради. Текст привітання подаємо повністю:
„Шановні краяни!
Двадцять першого травня ми знову урочисто відзначимо День героїв України. Це свято має величезне значення не лише для галичан, але й для усіх українців. Адже його започатковано ще у 1941 році на Другому Зборі ОУН. Цьому рішенню передували трагічні для борців за волю України події. 23 травня 1938 року у Роттердамі від рук московського убивці загинув один із найвидатніших діячів національно-визвольного руху Євген Коновалець. А за 12 років перед цим, 26 травня, жертвою більшовицького агента став Симон Петлюра.
У роки радянського тоталітаризму, систематичного переслідування та нищення усього національного, українці не мали змоги офіційно вшановувати пам’ять своїх справжніх героїв. Але це свято знову повернулося до нас разом із здобутою Незалежністю України. У 1999 році Львівська обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким День героїв вирішено відзначати щорічно, у третю неділю травня.
Роль і значення цього свята важко переоцінити. У День героїв ми не лише покладаємо квіти на могили борців за волю України, відвідуємо місця, дорогі пам"яті та серцю кожного українця. У цей день ми звертаємося у своїх думках, помислах, мріях до тих, хто поклав на вівтар нашої незалежності найдорожче - власне життя. Львів"яни, мешканці області, глибоко шанують своїх героїв. Нещодавно влада Львівщини звернулася до Президента, Уряду України з пропозицією започаткувати у Львові Пантеон героїв. Ми хочемо, аби саме на нашій землі були перепоховані останки Євгена Коновальця та інших видатних діячів національно-визвольного руху.
Шановні краяни! Від щирого серця вітаю вас із святом Дня героїв України. Нехай їхні життя-подвиги стануть безцінним дороговказом для нас, сущих, і майбутніх поколінь українців.
Слава Україні!”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ