Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Голова Львівської обласної ради вважає, що депутат Колесніченко руйнує державу, в якій живе

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич прокоментував звернення до Генерального прокурора України народного депутата України Вадима Колесніченка з проханням внести прокурорський протест на рішення Львівської обласної ради "Про дотримання на території Львівської області законодавства щодо державного статусу української мови". Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Олег Панькевич: "Прийняте рішення покликане забезпечити неухильне дотримання конституційних вимог щодо державного статусу української мови на території Львівської області. Адже Конституція України визнає державною саме українську мову, причому зазначене положення міститься у розділі І Конституції України, який закріплює основи конституційного ладу в Україні.

Крім того, відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 14 грудня 1999р. (справа про застосування української мови) положення Конституції України зобов'язують застосовувати державну — українську мову як мову офіційного спілкування посадових і службових осіб при виконанні ними службових обов'язків.

Це черговий приклад антиукраїнської діяльності представника найвищого законодавчого органу України. Не можу інакше розцінювати такі дії, як системну роботу з метою знищення української мови, нашої національної свідомості. Вважаю, що саме такі публічні заяви руйнують українську державу та підривають її національну безпеку."

Довідка.

5 січня 2011 року Львівська обласна рада прийняла рішення № 40 "Про дотримання на території Львівської області законодавства щодо державного статусу української мови".

У рішенні зокрема зазначається: "Беручи до уваги систематичне порушення конституційних вимог щодо державного статусу української мови під час проведення офіційних заходів за участю представників Кабінету Міністрів України на території Львівської області, керуючись статтею 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Львівська обласна рада вирішила офіційні наради та заходи на території Львівської області проводити виключно українською мовою."

Відповідно до цього рішення, Львівська обласна державна адміністрація (Михайло Цимбалюк) під час проведення офіційних заходів повинна забезпечити неухильне дотримання керівниками і представниками місцевих державних адміністрацій конституційних вимог щодо державного статусу української мови на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ