Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Голова Львівської обласної ради зустрівся з ветеранами

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зустрівся з головою Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Ярославом Гірником та представником Львівського обласного відділення Всеукраїнського об`єднання ветеранів Богданом Винниченком. Повідомила прес-служба Львівської Обласної ради

 Під час зустрічі голова обласної ради висловив надію на активну співпрацю Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів й обласної ради та закликав представників об`єднання до роботи з організації при Львівській обласній раді консультативної ради з питань національно-патріотичних та історичних подій.

Голова Львівської обласної ради висловив надію, що вже найближчим часом при Львівській обласні раді буде створено консультативну раду з громадських організацій різного профілю та різного напрямку діяльності. "Ця рада надавала б обласній раді консультації щодо організації заходів, як вони мають відбуватися, яке має бути їх смислове та виховне навантаження. Ми не хочемо, щоб ця рада була номінальним органом, ми хочемо, щоб вона була дієвою. Вона повинна бути потрібна громаді та допомагати нам реалізовувати нашу спільну мету" - наголосив Олег Панькевич.

Також під час зустрічі представники Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів ознайомили голову обласної ради з діяльністю їх організації, яка крім соціального захисту ветеранів і пенсіонерів полягає у вихованні особистості українця-патріота, шанувальника рідної мови, християнської моралі і культурних надбань українського народу. Ярослав Гірник передав голові обласної ради Олегу Панькевичу розроблений об`єднанням "Календар патріота України" для його використання при підготовці календаря пам`ятних дат Львівщини.

Олег Панькевич подякував голові Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів за проведену роботу і висловив сподівання що Львівська обласна рада спільно з громадськими організаціями та із залученням районних та міських рад цього року розробить календаря пам`ятних дат Львівщини, який включатиме також і заходи з відзначення пам`ятних подій або тих чи інших постатей районів області, які повинні бути загальнообласними.

"Ми на сьогодні маємо дати, котрі мають загальноукраїнське значення, але є в кожному районі події та особистості, які мають мати загальноукраїнське визнання. До прикладу 24 лютого день народження визначного ідеолога українських націоналістів Петра Полтави, який народився у селі Шнирів на Львівщині. Його значення не є лише районним чи обласним. Тому обласна рада повинна долучитися до відзначення цієї постаті. Я вважаю, що ми повинні на ці дати роботи наголос. Особливо, в світлі політики, яка сьогодні проводиться центральною владою " - зауважив Олег Панькевич.

Представники Львівського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів виступили також з ініціативою організації на КП "Телекомпанія Львів-ТБ" тематичних програм з проблематики висвітлення патріотичного виховання молоді за участю представників громадських організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ