Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Львівської ОДА підтримав селян, які перекривали дорогу

Сьогодні, 17 листопада, голова Львівської ОДА Михайло Костюк пообіцяв взяти під контроль ситуацію із незадовільним станом ділинки дороги в Радехівському районі. Про це він повідомив під час брифінгу.

Ця проблема, в Радехівському районі, – це проблема відсутності належної експлуатації дороги. Ця дорога, до якої рученьки не прикладаються, сьогодні є в такому поганому стані. Щоб дорога служила, треба зробити все, щоб функціонували водовідводи, для цього мільйонних затрат непотрібно. Треба тільки постійно займатися утриманням водовідводів. Буде водовідвід, буде й сухе земляне полотно, буде суха основа під дорожнім покриттям, тоді не буде ям, не буде зимою аварійних ситуацій. Тому будемо брати це питання під контроль, будемо підключати до цього органи Державтоінспекції, попереджувальні заходи в експлуатації доріг значно ефективніші і значно дешевші, ніж усунення цих неподобств, які сьогодні є», - зазначив Михайло Костюк.

Те, що селяни мусили перекрити дорогу, це на думку голови Львівської ОДА є зрозумілим: «Автотранспорт вимушений заїжджати на подвір’я, по цих узбіччях ходять діти, тому це абсолютно здорова тривога місцевих мешканців. Але якщо в районі є керівник автодору, а виникає така соціальна напруга, значить людина не на своєму місці, це випадкова на транспорті людина».

За його словами, 70% автомобілів – це важкі, сучасні з великими навантаженнями на вісь самоскиди, які перевозять буряк.

«Ми не будемо опікати кожного керівника райавтодору. Є планова робота, і є плановий бюджет, але якщо ми не матимемо розуміння того, що реагування на недоліки, реагування на соціальну напругу, через ці недоліки, мусять бути моментальні, то діла не буде. Не можна довести селян до того, щоб вони виходили на дорогу», - заявив Михайло Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ