Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Голова Львівської ОДА побоюється, що перинатальний центр не здадуть вчасно

У понеділок, 25 листопада,у голова Львівської ОДА Олег Сало провів виїзну нараду з питань реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру,повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Голова обласної адміністрації оглянув корпуси центру, де проведено демонтаж перегородок, розпочато утеплення підвалу та ведуться роботи із підготовки до штукатурних робіт. Окрім цього, розпочато сантехнічні роботи.

«Сьогодні на реконструкції цього об’єкту працює 87 чоловік, роботи ведуться в одну зміну. Звісно, такими темпами, здати об’єкт вчасно буде доволі складно. Тож до ремонтних робіт необхідно залучити додаткові ресурси, у тому числі збільшити кількість працівників щонайменше удвічі», – зазначив керівник області.

Також Олег Сало додав,  що вкрай важливо для належної організації роботи, залучаючи додаткового підрядника, чітко поставити завдання і розподілити обов’язки. Зокрема, йдеться про те, щоб окремі підрядні організації відповідали за реконструкцію окремих корпусів.

Введення в експлуатацію нового Львівського обласного перинатального центру планується у грудні 2014 року. З державного бюджету  на реконструкцію і придбання сучасного медичного обладнання  передбачено виділення коштів у сумі 99,7  млн. грн.  

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», що реалізується на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича передбачає відкриття у всіх регіонах України 27 перинатальних центрів найвищого ІІІ рівня.

На Львівщині у рамках виконання Національного проекту «Нове життя» створюється новітній перинатальний центр ІІІ рівня шляхом проведення високотехнологічної реконструкції  діючого обласного клінічного перинатального центру, що на вулиці Дж.Вашингтона у Львові.

Роботи на об’єкті розпочались у жовтні цього року.  Вже проведено  демонтаж водо-каналізаційної системи, киснепроводу, вентиляційної системи, внутрішніх цегляних перегородок, дверних блоків, підлогового покриття розпочато влаштування внутрішніх перегородок з газоблоків на III поверсі корпусу А-3.

 Проведення робіт та виконання графіку реконструкції знаходиться під постійним контролем облдержадміністрації, зокрема, управління капітального будівництва і  департаменту охорони здоров’я ОДА.  

Довідка.

За останні два роки в Україні вже відкрито 11 регіональних перинатальних центрів, які надають всю необхідну допомогу жінкам у виношуванні дитини, а потім і виходжують дітей вагою від 500 грамів. За інформацією керівника Національного проекту «Нове життя» Віктора Сірмана  смертність недоношених дітей за цей період зменшилася в  рази, і значно зріс рівень  виживання глибоко недоношених дітей — з масою тіла до 1 кілограма.

Перинатальні центри – це установи третього рівня, де сьогодні сконцентровані найсучасніші ресурси для того, щоби мами і їх новонароджені діти високої групи ризику могли отримати своєчасну високотехнологічну комплексну медичну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ