Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова Львівської ОДА провів нараду щодо залучення крупних інвесторів

31 травня 2006 року голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник провів нараду з керівниками галузевих управлінь, правоохоронних органів, районних рад та адміністрацій, головами рад сіл, які розташовані в безпосередній близькості до м. Львова. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.
Головною темою наради було залучення потенційних крупних інвесторів до реалізації перспективних інвестиційних проектів вартістю понад 10 млн дол. США та розгляд проблемних питань, що виникають при впровадженні нових інвестиційних проектів. Як показує практика, найбільшою проблемою є пошук відповідної земельної ділянки та процедура її відведення.
З метою попередження зловживань у сфері виділення земельних ділянок в області буде створено робочу групу на базі фахівців облдержадміністрації, обласної ради, управління земельних ресурсів, правоохоронних органів. У найближчий час робоча група розробить конкретні пропозиції щодо проведення детальної інвентаризації земельних ділянок, особливо у межах 30-кілометрової зони навколо Львова; завершення визначення меж м. Львова; виявлення резервних земель, які можна запропонувати для розгляду потенційним інвесторам; розроблення ефективних механізмів вилучення тих земельних ділянок, які використовуються не за призначенням. Робоча група підготує пропозиції з цих питань для розгляду на черговій сесії обласної ради та для подання законодавчих ініціатив центральним органам влади.
Петро Олійник наголосив, що буде створена єдина форма придбання земельних ділянок, а саме відкриті прозорі аукціони з продажу землі та конкурси інвестиційних проектів.
Голова облдержадміністрації також звернувся до голів сільських рад з проханням припинити розпаювання та виділення земельних ділянок до розробки і затвердження схем планування територій відповідних населених пунктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ