Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівської ОДА привітав з Днем знань студентів та викладачів Львівського національного університету імені Івана Франка

1 вересня голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник привітав студентів та викладачів Львівського національного університету імені Івана Франка з початком нового навчального року – повідомили в прес-службі ЛОДА.

Виступаючи, Петро Олійник зазначив, що за прогнозами ЮНЕСКО у XXI столітті відповідно до світових стандартів, рівня національного благополуччя досягнуть лише ті країни, працездатне населення яких на 40-60 відсотків буде складатися з осіб з вищою освітою. В Україні сьогодні 13 відсотків працездатних осіб мають вищу освіту. Це вдвічі більше, ніж десять років тому, але майже вдвічі менше, ніж в середньому в Європі.
„Змінювалися епохи, а Університет завжди залишався дієвим осередком науки і культури. Можна згадати імена видатних осіб, які свого часу працювали або навчалися в Університеті і якими сьогодні пишається як українська, так і світова громадськість. В Університеті працював видатний історик, автор 10-томної „Історії України-Руси”, Президент Української Народної Республіки Михайло Грушевський.
У січні 1940 року Львівському державному університеті присвоєно ім’я Івана Франка. Тут навчався цей геніальний син українського народу всесвітньо відомий письменник, вчений, політичний та громадський діяч 150-річчя від дня народження якого ми відзначаємо у ці дні. В Університеті навчалися письменники та громадські діячі нашої доби, а саме: Р.Братунь, Р.Іваничук, Д. Павличко, Р. Федорів, Р. Лубківський.
Випускниками Університету є: академіки НАН України О. Парасюк, І. Юхновський, Я.Підстригач, В. Панасюк, Я. Ісаєвич, М. Бродин, І.Скрипник.
Сподіваюся, що і надалі Львівський національний університет ім. Івана Франка так гідно буде виконувати свою місію і суспільну відповідальність за виховання свідомої національної інтелігенції, за оновлення і збагачення інтелектуального генофону нації, виховання духовної еліти”, — сказав керівник області.
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко взяв участь у святкових заходах у Національному університеті „Львівська політехніка”, а заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Стефанишин привітав студентів та викладачів Львівського державного аграрного університету.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ