Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова облради оглянув реалізацію громадських ініціатив-2017 на Сокальщині

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин в межах робочої поїздки на Сокальщину оглянув об’єкти, які реалізовувались в межах обласного конкурсу проектів місцевого розвитку-2017, зокрема відвідав хірургічне відділення Сокальської ЦРЛ. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин в межах робочої поїздки на Сокальщину оглянув об’єкти, які реалізовувались в межах обласного конкурсу проектів місцевого розвитку-2017, зокрема відвідав хірургічне відділення Сокальської ЦРЛ.

«Сьогодні побували у хірургічному відділенні  центральної районної лікарні , де за кошти обласного та місцевого бюджетів проведено капітальний ремонт на суму майже 300 тис грн. Цього року  завдяки конкурсу проектів місцевого розвитку ремонтні роботи будуть продовжуватися.

Хочу зазначити -  сьогодні на практиці ми побачили, наскільки добре працює ця програма. Хочу відзначити в першу чергу активну  участь громад, які повірили в цей конкурс, писали проекти, виборювали право їх реалізовувати. Цей конкурс однозначно підсилює ініціативу громад, дає можливість скерувати  обласні кошти на здійснення важливих для району розвиткових проектів в галузі освіти, медицини, культури, екології.

Приємно, що Сокальський район є активним учасником конкурсу проектів місцевого розвитку. Цього року тут реалізовуватимуть 40 мікропроектів», - зазначив Олександр Ганущин.

Як розповів заступник головного лікаря Сокальської ЦРЛ Сергій Касьян, лікарня третій рік поспіль бере участь у програмі проектів місцевого розвитку і є лідером в реалізації проектів у медичній галузі. «У пріоритеті «Охорона здоров’я» Сокальщина реалізовуватиме 9 проектів на загальну суму 2,3 млн грн., з них субвенція з обласного бюджету становить 1,2 млн грн», - зазначив Сергій Касьян.

В свою чергу голова районної ради Микола Пасько Сокальський район розповів також, що цього річ на Сокальщині  розпочинається реалізацію  трьох великих міжнародних  проектів  із залученням  коштів Європейського Союзу в межах програми «Україна-Польща-Білорусь».  Зокрема,  проект “На допомогу. Підвищення доступності медичних послуг в надзвичайних ситуаціях через співпрацю служби екстреної медичної допомоги в прикордонному районі Польщі, Білорусі та України”.

Окрім того, заплановано що голова облради  зустрінеться з депутатами усіх рівнів, керівниками комунальних установ та громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ