Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Голова ОУН(б) закликав пам’ятати подвиг Героїв Крут

Голова Організації Українських націоналістів (бандерівців) Стефан Романів звернувся до українців із закликом пам’ятати й шанувати подвиг Героїв Крут та не допустити повторення трагедії в сучасних умовах, – повідомила українська інформаційна служба.

Голова ОУН (б) зазначив, що «чин трьохста юних вояків армії Української Народної Республіки засвідчив те, наскільки важливими в житті українця є такі цінності як власна та національна свобода. Вражає героїзм цих зовсім ще юнаків, які йшли в бій, не боячись ані вдесятеро більших сил ворога, ані смерті, ані тортур».

Також Стефан Романів підкреслив, що крім почуття гордості, від дати 29 січня віє невичерпним трагізмом, адже лише триста студентів та гімназистів стали в авангарді українського війська, яке так і не змогло сформувати керівництво УНР.

На запитання: «Чи можна було б уникнути цієї трагедії?», голова ОУН(б) відповів, що це сталося б в тому разі, якби керманичі молодої української республіки не були засліплені утопічною ідеєю «пролетарського інтернаціоналізму», «всесвітнього соціалізму», які імпортувала в Україну більшовицька Росія».

Стефан Романів також застеріг, що неврахування історичних уроків може призвести до повторення помилок і загрози національному суверенітету.

«Українська студентська молодь, молоді українські бізнесмени, освітяни, батьки, всі громадяни України повинні визначатися, так як це зробили Крутяни - ми готові поборювати зло, ми готові захищати свободу, правду і справедливість, ми не будемо мовчати - ми будемо діяти. Організація Українських Націоналістів закликає суспільство гідно вшанувати героїчний чин крутянців і не допустити принести перспективи України в жертву амбіціям політиків і кон’юнктурним домовленостям з геополітичними опонентами», – наголосив у своєму звернені голова бандерівців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ