Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова правління Спілки композиторів України Євген Станкович не розуміє, що відбувається у Львівській обласній філармонії

Голова правління Спілки композиторів України Євген Станкович не розуміє, що відбувається у Львівській обласній філармонії і не має жодного відношення до конфлікту, який там стався. Про це він заявив у коментарі «Гал-info».
Нагадаємо, навколо призначення нового диригента філармонії розгорівся скандал. Зокрема на засіданні сесії Львівської обласної ради представник ВО «Свобода» озвучив підписане 80-ма музикантами Львівської філармонії та іншими відомими людьми звернення щодо призначення головного диригента філармонії. Підписанти нібито виступають проти призначення головним диригентом та художнім керівником академічного оркестру Айдара Торебаєва, який сьогодні є викладачем у Національній Музичній академії, диригентом симфонічного студентського оркестру консерваторії та  Головним диригентом Бомбейського симфонічного оркестру в Індії.
Натомість начальник Управління культури ЛОДА Галина Дорощук вважає, що «важливо, аби диригент був з іншого міста, тоді він матиме зв’язки не лише у Львові, а з іншими творчими колективами».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ