Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Голова транспортної комісії ЛМР не знає, звідки взялись нові тарифи для е-квитка

Як зазначив голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич, тарифи які вчора винесли на громадське обговорення, не подавали для вивчення депутатів постійної транспортної комісії Львівської міської ради.

"Я, як голова транспортної комісії, кажу відверто - ці дані не подавалися нам на обговорення, ні управлінням транспорту, яке очолював Орест Олеськів і яке наразі ліквідовується, ні від новоствореного департаменту міської мобільності, який створили 7 вересня (посаду в.о керівника зараз займає О. Забарило). 

Крім цього, на кожній з нарад, ініційованих мною разом із заступницею міського голови Іриною Маруняк, ми просили подати схеми маршрутів, від яких можна було б вирахувати економіку, в тому числі і цінову політику е-квитка, але остаточного варіанту ми так і не отримали. 

Транспортна комісія вимагала цей документ з повноцінними та остаточними розрахунками маршрутів та кількості кілометрів ще з травня, але посадовці затягують з цим ще досі. Як рахували витрати на оплату за кілометри нам невідомо, як покращували ціну на разовий квиток чи абонемент - нам також не відомо.

Ми не раз писали про ці питання і не раз просили інформацію у всіх вище описаних керівників. Той шлях, яким зараз йдуть управлінці, призведе до того, що ми матимемо величезні втрати бюджету. Бо рахувати маршрути вже після запуску е-квитка хоча й можливо, але обійдеться нам дуже дорого. І я вважаю, що це, м'яко кажучи, не дуже професійний підхід.

Сподіваюся, що на наступній сесії Львівської міськради депутати нарешті приймуть ухвалу про публічний звіт Ореста Олеськіва. Впевнений, що не лише мені важливо отримати розгорнуті відповіді від керівника управління транспорту Ореста Олеськіва про результати роботи за останній рік. Бо, чесно кажучи, як таких результатів я не бачу", - зокрема зазначив Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, напередодні у Львові оприлюднили проєкт тарифів на проїзд у громадському транспорті після запровадження електронного квитка. Як показав попередній аналіз витрати мешканців значно зростуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ