Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова Уряду: Ми хочемо відновити виробництво українських тракторів

Уряд знайде механізми відновлення масштабного виробництва сільськогосподарської техніки в Україні. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час відвідин ТОВ НВП "Херсонський машинобудівний завод". Про це повідомив Урядовий портал.

"Щодо підтримки виробництва комбайна, як говорить керівництво підприємства, цей комбайн вже доведений до високої якості. Якщо це так і буде доведено, я думаю, що ми зможемо говорити про те, щоби знайти механізми підтримки відновлення будівництва комбайнів в Україні", - заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд має за пріоритет підтримку машинобудування в Україні.

"Сьогодні ми бачимо, що обладнання для сільгоспвиробництва, у тому числі і техніка, може вироблятися абсолютно повністю в Україні", - зазначив Володимир Гройсман, коментуючи роботу "Херсонського машинобудівного заводу".

Голова Уряду зауважив, що в кооперації із заводом в Україні знаходяться близько 20 підприємств щодо вироблення комплектуючих для цієї техніки.

"Конкурентна перевага - це якість і ціна. Ціна вже вдвічі дешевше аналога, і це добре. Якість дасть можливість, щоб сільгоспвиробник повірив у цю продукцію і почав її використовувати", - наголосив він.

"Ми маємо сьогодні абсолютно всі шанси створити український трактор, - підкреслив він. - Нам важливо, щоб ми використали наші компетенції, щоб виробляти на таких підприємствах нашу сільгосптехніку".

Уряд також хоче створити механізми компенсації частини вартості сільськогосподарського машинобудування.

Володимир Гройсман зазначив, що в Україні виробляється близько 100 видів сільськогосподарського обладнання - сівалки, борони, оприскувачі та інше.

"Ми готові через підтримку аграріїв, які виробляють національний продукт, компенсувати при закупівлі такої техніки для українських аграріїв 20-30% вартості. Це буде здешевлювати продукцію для аграріїв, і аграрій буде отримувати можливість цю техніку застосовувати на виробництві. Таке коло ми хочемо запустити", - повідомив він.

Уряд та Національний комітет з промислового розвитку працює над цим питанням, зазначив Прем’єр-міністр.

"Я думаю, що ми знайдемо правове регулювання для того, щоб прийняти необхідні правові рішення - якщо потрібно, закони або постанови Уряду, і запустити цей механізм", - зауважив він.

"Якщо ми розпочнемо з одиниць виробництва такої техніки, то через декілька років ми будемо сотнями і тисячами виробляти українську техніку. А це десятки тисяч робочих місць українців з високою заробітною платою", - наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд передбачив у проекті Бюджету на 2017 рік 5,5 млрд грн на підтримку малих та середніх фермерських підприємств, що може бути збільшена до 10 млрд. Наразі Уряд веде консультації із Парламентом щодо пошуку необхідних для цього механізмів.

"Частину грошей, яку ми будемо компенсувати для сільгоспвиробників, ми маємо направляти на закупівлю нашої українського машинобудування. У цій кооперації ми зможемо зробити відновлення нашої промисловості", - підкреслив Голова Уряду.

Прем’єр-міністр ознайомився із продукцією ТОВ НВП "Херсонський машинобудівний завод" та поспілкувався із його працівниками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ