Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Вінницької "Батьківщини" йде у відставку: через програні довибори до обласної ради

У Вінницькій області відбулися довибори до обласної ради по 19 мажоритарному округу. Перемогла висуванець Партії регіонів, заступник губернатора Любов Спірідонова, яка з невеликим відривом у 4% обійшла члена Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Віктора Качура. Про це повідомила Українська інформаційна служба.

За інформацією джерела з центрального апарату "Батьківщини", голова Вінницького осередку цієї партії Людмила Щербаківська отримала сувору догану особисто від Олександра Турчинова за програш у області, яка є однією з електоральних вотчин ВО "Батьківщина". Швидше всього Щербаківська буде змушена піти у відставку.

Сама Людмила Щербаківська йти з посади не хоче і намагається виправдатися перед керівництвом тим, що Партія регіонів перемогла на довиборах шляхом брудних технологій. Мова йде про "технічного" кандидата Анну Філонову, яка балотувалася від Радикальної партії Олега Ляшка. Місцеві радикали розгорнули активну передвиборчу кампанію, агітуючи за Ляшка і його протеже Філонову. А також вони "мочили" бютівця Качура, акцентуючи на його кримінальному минулому і колишньому членстві в лавах Партії регіонів. Виборами займався особисто перший помічник Ляшка Андрій Лозовий, якого останній тиждень перед голосуваннями щодня бачили в Липовці і навколишніх селах, по яких він їздив разом з Філоновою і зустрічався з людьми.

За тиждень до виборів Олег Ляшко навіть сам приїхав в Липовець, ходив по базару, обіймаючись з бабусями, розповідаючи про "злочинну владу, яка обікрала людей" і закликаючи голосувати за Філонову.

Головний радикал з'явився у Липовці і в день голосування, їздив по всіх дільницях, займався агітацією в день виборів, роздавав наліво-направо свої візитки і вихваляв свою протеже. Побачивши на одній з дільниць висуванця "Батьківщини" Віктора Качура, Ляшко почав голосно кричати: "Качур, не дури людям голову! Ти - бандюган! Розкажи краще, як ти рекетом займався і людей викрадав! За які гроші ти "Мерседес" купив? За що ти в тюрмі сидів? За хабаря! Люди, не вірте цьомубандиту і злодію!".

В результаті Качур набрав 40,4 %, а Спірідонова - 44,8 %. Несподівано високий результат Філонової - 10,1 % - це фактично вкрадені у Качура голоси найбільш протестного електорату. Тому у опозиційному Липовецькому районі перемогла Партія регіонів.

Якщо Людмила Щербаківська, все-таки, не піде у відставку зараз, це може статися після довиборів до Вінницької обласної ради по округу у Гайсині, якщо "Батьківщина" програє і їх. За інформацією, яку Ляшко підтвердив місцевим журналістам у приватній розмові, голова Радикальної партії планує виставити свого кандидата і на цих довиборах, а найближчим часом відбудеться його візит у Гайсин. Щоправда, свій зв'язок з Партією регіонів Ляшко всіляко заперечує, називаючи свою партію "єдиною справжньою опозицією".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ