Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова земельної комісії облради обіцяє, що рішення стосовно земельних ділянок буде знайдено в четвер

Дилема, яка постала під час засідання президії Львівської обласної ради у зв’язку з внесенням у порядок денний наступної сесії чотирьох земельних питань буде вирішена у четвер. Принаймні у цьому в розмові з „Гал-info” запевнив голова комісії з питань використання земель та земельних відносин Львівської облради Євген Буба.
Як повідомив Буба, вони вже отримали роз’яснення з приводу прийняття нового бюджету, згідно якого набуття права оренди земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності відтепер здійснюється лише на аукціонах.
„У четвер ми зберемось на спеціальне засідання з цього приводу”, – каже Буба, запевняючи, що тоді й буде вирішено, чи залишаться чотири питання відведення землі у порядку денному сесії ЛОР, яка запланована на 19 лютого.
Нагадаємо, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник на засіданні президії запропонував депутатам розглянути й затвердити на наступній сесії проекти рішень про погодження землеустрою на відведення земель для ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Україна", ТзОВ "Компанії "Західбудінвест", ТзОВ "Ламела" та ВАТ "Жидачівське заводоуправління цегельних заводів".
Ці питання внесені у порядок денний наступної сесії ЛОР, попри те, що набуття права оренди земельних ділянок, які перебувають у державній або комунальній власності відтепер здійснюється лише на аукціонах. На думку Сеника, депутати повинні затвердити відведення землі, оскільки згаданими підприємствами зібрано чимало документів, на що витрачено чимало коштів а також є вже попередні погодження місцевих рад.
Однак, з цього приводу існує також документ за підписом начальника юридичного відділу ЛОР Марії Станік, де сказано, що таке прохання голови ЛОР Мирослава Сеника суперечить чинному законодавству. „Львівська обласна рада не може ухвалити запропоновані рішення, оскільки порушить статтю 124 Земельного кодексу України в редакції від 28.12.07 p., на яку до того ж посилається у преамбулі рішень”, – йдеться у документі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ