Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голові Львівської облради таки доведеться скоротити заступників – Шведа

Голові Львівської облради Мирославу Сенику таки доведеться розпрощатися з одним із своїх заступників, привівши таким чином склад керівництва облради відповідно до вимог чинного законодавства. Таку думку в коментарі „Гал­-info” висловив політолог Юрій Шведа, коментуючи рекомендацію профільного комітету Верховної Ради України прийняти зміни до законодавства України, які визначають кількість заступників районних і обласних голів.
 „Це питання на облраді обговорювалося давно. Тривалий час фракція ВО „Свобода” наголошувала на тому, що така кількість заступників не відповідає чинному законодавству. Депутати зверталися до Сеника з вимогою привести кількість своїх заступників до вимог законодавства. Тепер, очевидно, це доведеться все-таки зробити. Адже це така кількість заступників є невиправданою, забираючи чималі видатки з бюджету минулого року, адже це є близько півмільйона гривень зарплат і премій. Такі видатки є не оправданими”, – каже Шведа.
Як прогнозує політолог, крісла двох заступників у разі переформатування дістануться фракціям БЮТу і НСНУ. „Звичайно, претендуватиме на свого заступника і „Пора”, яка водночас має більше шансів отримати цю посаду, аніж УНП”, – каже Шведа, не виключаючи ймовірності того, що на крісло заступника голови облради претендуватиме фракція „Свободи”, яка тривалий час наполягала на вирішенні цього питання.
Загалом, на думку політолога, переформатування керівництва ЛОР не обійдеться без конфліктів, а в процесі боротьби за крісла заступників, облраді не оминути переформатування керівництва комісій.
Нагадаємо, учора Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект про внесення змін до статті 50 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ