Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головна функція львівських жеків – обман?

Виявляється, до функцій одного з ЖЕКів Сихова входить… відвертий обман та вміння створювати видимість виконання робіт! Іронізувати журналіста „Гал-іnfо” змусила ситуація, що склалася із ЖЕКом „Під Зуброю”: у відповідь на запит щодо виконання робіт в одному з будинків на вул. Коломийській, що обслуговуються згаданим ЛКП, агенція отримала акт „виконаних” робіт, хоча насправді ніхто з працівників ЖЕКу й пилинки з місця не зрушив…
Щомісяця львів’яни сплачують жекам немалі гроші за поточні ремонти, утеплення тощо. Отримавши гроші, відповідні установи у цивілізованих країнах дані роботи виконують, і виконують якісно. Натомість у Львові, окрім того, що мешканці сплачують великі суми за комунальні послуги, тарифи на які невпинно зростають, - змушені більшість робіт виконувати за власні кошти. Зокрема, мешканці будинків, які обслуговує ЛКП «Під Зуброю» у Сихівському районі поскаржились «Гал-info» на те, що в них склалась саме така ситуація. Камера журналіста, що зустрівся з мешканцями буд. на вул. Коломийській, 10, зафіксувала і захаращене підвальне приміщення, і не утеплені труби, і оголені електродроти. Побачене стало підставою для звернення до Сихівської райадміністрації з запитом щодо перевірки роботи ЖЕКу, керівництво якого, як нам стало відомо, неодноразово отримувало подяки, а ЛКП „Під Зуброю” є одним з лідерів у рейтингу комунальних підприємств міста. Через місяць агенція отримала згаданий вище „Акт виконаних робіт”, та яким же було здивування, коли з’ясувалося, що жоден (!) з пунктів, перелічених в акті („освітлення сходової клітки, прибране підвальне приміщення, утеплені труби”), не був виконаний! Отже, маємо всі підстави стверджувати, що керівництво ЛКП „Під Зуброю” (акт затверджений директором ЛКП „Під Зуброю” Б. Сирваткою) обманює і людей, і представника ЗМІ, і своє безпосереднє начальство, створюючи видимість роботи.
Як зазначив у коментарі „Гал-іnfо” заступник голови Сихівської райадміністрації з питань житлово-комунального господарства Микола Гембар: „Якщо роботи не виконані, якщо надходять зворотні скарги, відповідно ми ще раз перепровіримо, і тоді виходжу або я, або начальник житлового господарства. І якщо люди не виконали робіт, а обманули, то питання піднімається на більш високий рівень”.
Залишається сподіватися, що „більш високий рівень” буде більш чесним стосовно мешканців та медія.


"Утеплені" труби до нашого звернення...



...та після "виконання" робіт









Оксана Мельник
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ