Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА спростувало коментар Ігоря Шурми щодо кількості збудованих амбулаторій

Головне управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації поширило заяву у зв’язку з коментарем Ігоря Шурми щодо статті у „Львівській газеті” Я. Іваночка “Донкіхот у пошуку вітряків”. Текст заяви подаємо повністю:
„7 лютого 2006 року у 22 числі “Львівської газети” опубліковано статтю Я.Іваночка “Донкіхот у пошуку вітряків” та коментар до неї депутата Верховної Ради України, секретаря ЛООСДПУ(о) Ігоря Шурми.
У цьому коментарі п.І.Шурма стверджує (цитата): “Коли до Львова приїжджав міністр охорони здоров’я, Петро Олійник говорив про 22 збудованих амбулаторії. В той час коли до статистики їх додалося лише дві. А де ще 20? Може, це в пана губернатора така статистична похибка?”
Головне управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації заявляє, що інформація наведена п. Ігорем Шурмою, не відповідає дійсності.
У 2005 році на Львівщині було створено 40 закладів сімейної медицини (з них  12 амбулаторій у сільській місцевості, 11 відділень та 17 дільниць сімейної медицини у структурі лікувально-профілактичних закладів області).
Таким чином, станом на 01.01.2006 року в області функціонує 40 амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості (проти 28 на початок 2005 року); 8 міських амбулаторій; 21 відділення (станом на 01.01. 2005 р. було 10 відділень); та 359 дільниць сімейної медицини в закладах охорони здоров’я (на 01.01. 2005 р. їх кількість дорівнювала 216).
Кількість населення, якому надають допомогу сімейні лікарі за 2005 рік збільшився з 13,5% до 27%.”
 Про це повідомила Олена Гончарук, прес-служба ГУОЗ ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ