Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Головного державного інспектора Львівської митниці та митного брокера взяли на хабарі 300 доларів

14 січня головного державного інспектора Львівської митниці та митного брокера було викрито "на гарячому" - під час отримання неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США. Повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області задокументували факт отримання неправомірної вигоди головним державним інспектором Львівської митниці та митним брокером.

Реалізуючи комплекс заходів, спрямованих на виявлення та документування фактів корупції, одержання неправомірної вигоди та інших кримінальних правопорушень, вчинених посадовими особами митних органів, Державної прикордонної служби України та контролюючих органів при здійсненні контролю під час перетину громадянами державного кордону України, співробітники УДСБЕЗ Львівщини викрили «нечистих на руку» працівника митниці та митного брокера.

Посадовців правоохоронці викрили під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США від мешканця Львівської області. Зазначимо, що вказані особи вимагали 500 доларів США неправомірної вигоди за заниження митної вартості на транспортні засоби, які використовуються у будівництві, та за сприяння у розмитненні вказаної будівельної техніки.

Головного державного інспектора митниці затримано в порядку ч.1 ст. 208 КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження передбачене ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Працівники міліції перевіряють чи були інші факти вимагання та одержання зазначеними особами неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні аналогічних питань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ