Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головного правоохоронця міста відтепер призначатимуть за погодженням з міським головою

Головного правоохоронця міста відтепер призначатимуть за погодженням з міським головою – про це сьогодні на брифінгу повідомив Андрій Садовий. За його словами, таку домовленість голова міста досяг з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

 „У всіх цивілізованих містах світу начальника міської міліції призначають за згодою міськради, адже вся відповідальність за місто насамперед лягає на міського голову, з нього насамперед спитають, і, відповідно, голова міста має впливати на призначення головного міліціонера”, — наголосив Садовий.
 Щоправда, як запевнив міський голова, до теперішнього начальника УМВС України у Львові Олега Попова в нього жодних претензій немає.
 «Я як вимогливий керівник дуже рідно є повністю задоволеним роботою своїх підлеглих. Однак Олег Попов дуже фахово виконує свою роботу», — пояснив міський голова.
 Крім цього, Садовий і Луценко домовились, що міська влада дофінансовуватиме з міського бюджету правоохоронні органи міста. Як пояснив голова міста, йдеться про введення додаткових патрульних маршрутів, а також про впорядкування пунктів охорони громадського порядку.
 „Наше завдання, щоб патрулі, які слідкують за порядком в місті, нормально працювали. Ми хочемо ввести додаткові патрулі і готові їх фінансувати”, – наголосив міський голова.
 За словами Андрія Садового, у проекті бюджету на 2007 рік в якості експерименту пропонують передати фінансування Львівської міської міліції міському бюджету. Однак, як він наголосив, швидше за все така пропозиція пройде, адже про передачу фінансування міліції ВРУ подбала, а про забезпечення цього фінансування та виділення додаткових коштів міському бюджету на утримання правоохоронних органів – ні, а це приблизно 25 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ