Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Головну ялинку країни почнуть ставити 5 грудня, вартість її прикрас — 2,7 млн грн

Головну новорічну ялинку України традиційно розмістять на Софійській площі Києва, монтувати її почнуть 5 грудня, а відкриють — на День святого Миколая 19 грудня.

Про це на прес-конференції повідомив засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький, передає Громадське.

За його словами, завершити роботи мають 12 грудня.

«Цього разу вона дуже складна, тому прийдеться працювати в три чи чотири зміни. Висота — 30 метрів. Вартість іграшок і ілюмінацій — 2 мільйони 700 тисяч гривень», — сказав Добруцький.

Він наголосив, що цьогоріч, як і минулого року, ялинку зберуть з гілок сосни і ялиці, які привезуть з Вінницької та Житомирської області, рубати велике дерево не будуть. Іграшок буде близько тисячі.

Також Добруцький розповів, що цьогоріч темою святкових заходів крім традиційної української буде казка Лускунчик.

«Цього року у нас дві тематики — ми продовжуємо завжди українську тему, вже була Яворівська іграшка, Марія Примаченко, цього року — Опішня, Полтавська іграшка. І щороку ми будемо розкривати культуру кожного регіону. Друга тема — європейська, класична, історія про Лускунчика», — сказав засновник проекту Folk Ukraine.

Він додав, що 19 грудня відбудеться хода із символами року, персонажами лускунчика, а також козаками, що «охоронятимуть ялинку».

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський повідомив, що святкові заходи розпочнуться з 14 грудня, вони відбуватимуться на двох локаціях — на Софійській площі та на Контрактовій площі.

«У зв’язку з гострою ситуацією на сході країни ми виконуємо рішення Київради і забороняємо в період новорічно-різдвяних свят феєрверки, салюти, використання піротехнічних засобів. Це так само пов’язано із безпекою, але ми повинні усвідомлювати, що свято є свято, але ті складнощі і та ситуація, яка є у нас в країні, не дає можливості святкувати на повну», — наголосив він.

Мондриївський додав, що «місто категорично проти» продажу в публічних місцях міцного алкоголю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ