Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Головний лікар інфекційної лікарні Львова розповів, чому побільшало хворих на COVID-19

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня продовжує працювати у штатному режимі. Усім пацієнтам проводять комплексне лікування. Про це в коментарі Гал-інфо розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

«За останній тиждень ми спостерігаємо  відносне збільшення кількості хворих, яких привозять до нас у лікарню. Я пов’язую це з тим, що також за останні 10 днів в області значно зросла кількість людей, які підлягають тестуванню. Внаслідок тестування й зросла кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування», - сказав Сергій Федоренко.

Він нагадав, що рішення щодо послаблення карантинних заходів приймає уряд, і зокрема головний санітарний лікар України.

«Ці рішення приймають на підставі даних про кількість хворих і з урахуванням ситуації захворювання серед дитячого і дорослого населення. На сьогодні рішення про відміну карантину не приймали. Зараз діє пом’якшення обмежувальних заходів. Карантин триватиме до 22 травня і після цієї дати уряд прийматиме рішення. Вже відомо, що ми виходитимемо з карантину поступово, у кілька етапів.

Хочу ще раз нагадати, що карантин в державі і, зокрема, на Львівщині ніхто не відміняв. Наші мешканці повинні пам’ятати що відбувалося у наших європейських партнерів. Люди мали велику біду, адже помирали цілими родинами. І на сьогодні показники летальності у світі є надзвичайно високими. Тому потрібно дотримуватися усіх карантинних вимог, правил особистої гігієни, застосування засобів індивідуальної профілактики, носіння масок, обробка рук антисептичними засобами, дотримання соціальних дистанцій. Тільки чітке дотримання цих правил дозволить впоратися із цією загрозою», - сказав Сергій Федоренко.

Він також додав, що наразі в лікарні випадків захворювань персоналу не зафіксовано.

«Ми пам’ятаємо, що персонал на передній лінії боротьби. медики по кілька годин перебувають у тісному контакті з хворими. Це небезпечний фактор, без дотримання засобів безпеки вони мають високий ризик захворювання, тому ми докладаємо усіх зусиль, аби вберегти їх. Нашим краянам я бажаю здоров’я, витримки і сподіваюся, що найближчим часом ми переможемо цю хворобу», - сказав Сергій Федоренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ