Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головою Яворівської районної ради обрано Івана Карпу

4 травня відбулося організаційне засідання сесії Яворівської районної ради V демократичного скликання. Голова районної територіальної виборчої комісії Орест Борис зачитав результати виборів до районної ради: у виборчих перегонах до районної ради взяли участь 21 політична партія і блоки, до складу яких увійшло 317 кандидатів до районної ради; НСНУ здобув 33,33%, або 23354 голосів виборців – 32 мандати; БЮТ – 29,5%, або 20 351 – 28 мандатів; ППіПУ – 3,72%, 20 351 голос – 4 мандати; блок „Блок Костенка і Плюща” – 3,57%, 2505 – 4 мандати; партія „Пора” – 3,46%, або 2426 голосів – 3 мандати; блок В.Литвина – 3,4%, 2397 голосів – 3 мандати.
Сесія обрала тимчасового секретаря ради, лічильну комісію, склад депутатської комісії з питань етики та регламенту. Депутати висунули двох кандидатів на посаду голови районної ради. Від блоку НСНУ Івана Карпу (голова районної ради IV демократичного скликання) і від БЮТ - Ярославу Кобицю, голову районної профспілки працівників освіти та науки, голову Яворівської міської організації партії ВО „Батьківщина”. Кандидати розповіли про себе і виклали своє бачення роботи районної ради. Перед голосуванням виступив голова райдержадміністрації Ростислав Новоженець. Він наголосив, що районна влада не втручалася у виборчий процес, боротьба була чесною, відвертою і гострою. З його слів, впродовж минулого року існувала конструктивна співпраця між двома гілками влади – законодавчою і виконавчою. Р.Новоженець побажав депутатам райради зробити правильний вибір.
Результати таємного голосування: „за” Івана Карпу - 43 депутати районної ради із 73, що взяли участь у голосуванні, „за” Ярославу Кобицю – 30. Всього у районній раді 74 депутати. Депутат райради Валентин Кирилюк від політичного блоку "Блок Костенка і Плюща" зачитав заяву про створення депутатської фракція "Яворівщина", куди увійшли депутати від партії "ПОРА", блоку "Блок Костенка і Плюща", блоку "Блок В.Литвина", ППіПУ, всього 11 осіб. Голова фракції – В.Кирилюк. Ярослава Кобиця поінформувала про створення фракції Партії ВО „Батьківщина” блоку БЮТ – 28 осіб. У роботі сесії районної ради взяли участь депутати обласної ради Ростислав Новоженець, Іван Стецькович, Михайло Барбара, Василь Пазиняк. Про це повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ