Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голову Одеської митниці відсторонили від служби

Начальника Одеської митниці Олександра Власова відсторонили від служби на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів з тканиною та іншими товарами. Про це повідомив в. о. голови Державної фіскальної служби (ГФС) Мирослав Продан, - Дзеркало тижня.

За його словами, підрозділ внутрішньої безпеки центрального апарату ГФС проведе службове розслідування. Він також підозрює в причетності до розкрадання співробітників ГПУ.

"Для неупередженості дій на період даного розслідування відсторонити керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків. Третє: у мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся із заявою в НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - заявив Продан.

Продан підтвердив, що в ході розслідування співробітники ГФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінева-Сердюка. "До речі, останній до цього часу працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей працівник працює, більше того — у підрозділі, який здійснює нагляд за роботою митниці", — уточнив в.о. голови ГФС.

За його даними, у вкрадених контейнерах, крім тканини, містилися також техніка, трактори, запасні частини, інші товари.

Як заявив 21 серпня Юрій Луценко, співробітники ГФС і податкової міліції під процесуальним керівництвом прокурорів Генпрокуратури виявили 100 тис. тонн тканини на суму $ 150 млн без будь-яких документів про походження товару. Даний товар був виявлений в ході розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ