Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голови фракцій Львівської міськради рекомендують „Азовінтексу” взяти участь у конкурсі на генпідрядника з будівництва стадіону до Євро-2012

Сьогодні у Львівській міській раді відбулася зустріч голів фракцій Львівської міської ради з керівником компанії „Азовінтекс” Сергієм Тарутою.
За оцінкою голови фракції „Пора” у Львівській міській раді Петра Адамика, це серйозна компанія, яка справді зможе збудувати стадіон, „тільки виникають побоювання, щоб це не була чергова „потьомкінська авантюра”. За його словами, міський голова однією рукою підписав договір про генпідрядника, а іншою посилає компанію на конкурс, хоча сама ідея конкурсу є знівельованою. Проте для дотримання юридичної процедури компанія таки піти на конкурс буде змушена.
„Нас хвилює, хто ж буде платити за будівництво, адже бюджет розвитку міста - 200 млн. гривень, а кошторис стадіону - 600 млн. Буде доцільно, якщо основну частину суми надасть уряд, адже „Азовінтекс” на роль генпідрядника лобіював перший віце-прем’єр-міністр Іван Васюник”, - прокоментував Петро Адамик.

Нагадаємо, 12 листопада під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Управління капітального будівництва уклало угоду з компанією „Азовінтекс” про ген підряд з будівництва стадіону, і місто вже отримало дозвіл на будівництво у Мінрегіонбуді та Мінекономіки. Серед трьох компаній - української „Азовінтекс, турецької „Єдітепе” та німецькою „Хохтіф” - вибрали українську компанію, оскільки вона реально може розпочати будівництво стадіону вже сьогодні. Вартість стадіону – 609 млн. 581 тис грн., і львівський мер запевнив, що у міському бюджеті є достатньо коштів, щоб розпочати будівництво. Напередодні, 11 листопада, 58 одиниць будівельної техніки та близько сотні працівників компанії «Азовінтекс» прибули до Львова і розпочали підготовчі та земляні роботи на ділянці для стадіону до Євро-2012.
Проте депутати ЛМР вважають, що міський голова перевищив свої повноваження і може нести відповідальність. Окрім того, депутати зазначають, що будівництво стадіону практично є неможливим, адже є лише технічний проект, тобто відсутні робочі креслення, за якими й мають здійснювати будівництво. Як зазначив голова УНП в ЛМР Юрій Кужелюк, надалі планують проводити конкурс на генпідрядника і 21 листопада мають відкрити всі заявки. Він наголосив, що є 12 заявок.

ВАТ „Проектно-будівельне підприємство „Азовінтекс” – компанія з штаб-квартирою у Маріуполі з філіалами в кількох містах України та Росії. Заснована 1996 року. Власники – Сергій Тарута (50%) та Олександр Тарута (50%). Перспективний план розвитку на 2008-2010 роки передбачає реалізацію проектів на суму 5,2 млрд грн. Основна спеціалізація – будівництво промислових та житлових об’єктів, проектно-вишукувальні роботи, виготовлення бетону, бетонних та залізобетонних конструкцій та інше. Протягом останніх трьох років компанія виконала робіт на суму понад 500 млн дол. США і в цьому році на суму 287 млн дол. США.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ