Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голови ЛОДА та ЛОР привітали краян з Днем Конституції України

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник виступили з привітанням з нагоди 10-ї річниці Конституції України, — про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
«28 червня 1996 року Верховна Рада України, підтверджуючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію.
Це був акт вияву вищої волі українського народу, фундаментальне закріплення його історичного вибору, його волі жити в суверенній, соборній, демократичній, соціальній, правовій державі. Основний Закон став правовою гарантією незалежності України та дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і закладається фундамент майбутнього народу України. День прийняття Основного закону незалежної держави назавжди увійшов в новітню історію нашого народу. Влада бачить своїм завданням утвердження в Україні європейських політичних, соціальних, економічних і гуманітарних стандартів. На їх основі виконання всіх положень Основного Закону в інтересах громадян України стане реальністю. У нас є унікальний шанс — реалізувати в нашому житті благородні ідеали людської гідності, справедливості, свободи і демократії, закладені в Конституцію України. Переконані, що ми його використаємо. Вітаємо вас, дорогі дорогі краяни з Днем Конституції. Бажаю, всім нам добра, щастя і процвітання під високим захистом Основного Закону. Слава Україні!», — йдеться у привітанні.
28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ