Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голови МЗС Польщі, Швеції й Литви розкритикували закони більшості в Україні

Міністри закордонних справ трьох держав-членів Європейського союзу, які належать до найбільших прихильників України, – Польщі, Литви і Швеції, – розкритикували ухвалені сьогодні у Верховній Раді закони, які, на думку політиків і правозахисників в Україні і за кордоном, обмежують права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань. Про це пише радіо "Свобода".

Свою критику вони висловили у твітері.
 
Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав події, що відбулися сьогодні в парламенті України, «лиховісними». «Невже Україна вирішила обрати шлях геть від Європи і європейських цінностей?» – запитав він.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, зі свого боку, назвав «кричущим» той спосіб, у який, за його словами, пропхали сьогодні через український парламент закони, що різко обмежують свободи. «Вочевидь, просувається білоруський сценарій», – написав він.
 
Як вважає шведський міністр, за тим, що побачив світ сьогодні в Києві, «очевидно стоять темні задуми проти демократії… і, врешті, проти незалежності України».
 
У Литві міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус заявив, що «гра м’язами» навколо Майдану в Києві вчора і голосування у Верховній Раді поспіхом сьогодні – це кроки, що навряд чи приведуть до діалогу чи демократії в Україні.
 
До них приєдналася й єврокомісар із питань юстиції і засадничих прав людини Вівіан Редінґ, яка від імені Європейської комісії написала: «Для декого з українців Європа – це мрія. Ми зробимо все, що зможемо, щоб це не лишилося мрією».
 
Нагадаємо, учора, 16 січня, більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук. Ці закони, як і спосіб їхнього ухвалення, вже викликали різку критику.   radiosvoboda.org  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ