Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голови ОДА мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону, - Зубко

Як повідомили 4 жовтня у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України, голови ОДА мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу від органів місцевого самоврядування, вони мають повне право звернутись до органів прокуратури. Про це на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації, на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн. І тому, розмови про те, що хтось і щось не встигає, бути не може. Я ще раз наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування по комунальним підприємствам, які повинні забезпечити вчасний початок опалювального сезону. Це саме ваша зона відповідальності», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що вчора на засіданні Уряду було прийняте  розпорядження, яким доручено всім задіяним органам забезпечити своєчасний початок опалювального сезону та належне його проходження.  Він повідомив, що  НАК «Нафтогаз» доручено укласти до 15 жовтня договори на постачання газу із виробниками тепла, які надають послуги населенню з опалення і постачання гарячої води. «Нафтогазу» разом з операторами мереж доручено забезпечити безперебійне постачання газу виробникам тепла в опалювальний період. Також «Нафтогазу» доручено укласти договори з теплопостачальними і теплогенеруючими підприємствами про реструктуризацію боргів за спожитий природний газ (відповідно до закону 1730).

«Ми прийняли розпорядження, яким практично надали всі можливості, рекомендації і вказівки – НАК «Нафтогаз», облгазам по запуску опалювального сезону, укладанню договорів та транспортуванню газу. Далі – зона відповідальності органів влади на місцях! Саме вони відповідають за нормальну підготовку (яку мали почати ще весною, щойно закінчився минулий опалювальний сезон), старт  та стабільне проходження опалювального періоду!», - наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ