Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google об'єднає в новій версії «Новин» кілька сервісів і додасть передплату на медіа

Про це стало відомо під час конференції для розробників Google I / O 2018 у в Маунтін-В'ю в Каліфорнії, повідомляє TechCrunch.

У новій версії «Google Новин» Google обіцяє врахувати побажання як користувачів, так і медіа. Оновлення дозволить юзерам стежити за новинами, які їх цікавлять, глибше розуміти тему, а також підтримувати видавців контенту, яким вони довіряють.

Відтепер на головній сторінці сервісу користувач бачитиме заголовки п'яти найважливіших на цей час матеріалів і декілька інших, персонально підібраних для нього.

«Google Новини» визначатимуть ці найважливіші теми за допомогою технології штучного інтелекту. Це зокрема будуть і місцеві новини.

Компанія зазначила, що чим частіше юзер використовуватиме оновлену версію сервісу, тим кращими будуть персоналізовані новини. Крім того, користувач зможе сам повідомити Google, які новини та теми для нього більш цікаві.

До сервісу також додано нову функцію під назвою «Випуск новин» (Newscasts), яка допоможе користувачам «відчути історію» за допомогою короткого конспекту про події, представленого в дизайні у формі «карток».

Якщо людині цікаво дізнатися про щось більше, вона зможе це зробити, обравши функцію «Повне висвітлення» (Full Coverage). Там будуть представлені матеріали на одну тему з різних джерел, що дозволить користувачу вийти за рамки своєї «бульбашки фільтрів». У цьому розділі публікації також розподілятимуться на категорії «точка зору», «аналітика», «факт-чек». Крім того, Full Coverage дозволить читачу простежити всю хроніку розгортання певної події.

Оновлення «Google Новин» також дозволить користувачам легше оформлювати платну передплату на видання завдяки новій опції «Передплати з Google» (Subscribe with Google). Вона буде використовувати платіжну інформацію, яка вже міститься в Google-акаунті юзера, а куплений ним контент буде автоматично показуватися як на платформах Google – у пошуковику та «Google Новинах», так і на сайті видань.

Додатки «Google Play Преса» та «Новини і погода» також будуть інтегровані в «Google Новини».

Як повідомляє видання itc.ua, мобільна та веб-версія сайту news.google.com будуть оновлені за кілька днів. Компанія Google також повідомила, що запроваджені зміни не вимагають ніяких дій від видавців медіаконтенту. Якщо вони вже розміщують свої матеріали в «Google Play Преса», попередній версії «Google Новин» або на YouTube, то вони автоматично з'являться в оновленому сервісі. При цьому вся статистика збережеться, а умови використання, вимоги та правила залишаться без змін.

Нагадаємо, на цій же конференції співробітники компанії Google назвали проект оплати проїзду в київському метрополітені одним із найпрогресивніших.

Як писав MediaSapiens, Google нещодавно змінила правила розміщення політичної реклами на своїй платформі, додала можливість встановлення  «Конфіденційного режиму» листування в Gmail, а також запустила окремий додаток для таскменеджменту.

Media Sapiens
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ