Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ґоран Бреґовіч прагне почути свої твори на українських весіллях

Композитор і музикант Ґоран Бреґовіч, який в неділю, 1 жовтня, дав сольний концерт у Львові, вважає, що музика, яку він створює, є дуже близькою Україні. Музикант розповів, що, відвідуючи Україну попереднього разу, купив декілька дисків з українською музикою. Ґоран Бреґовіч не виключив, що у майбутньому започаткує спільний з українцями музичний проект. „Мені подобається працювати з різними людьми і думаю, що моя музика стає частиною місцевої. Я чув свої твори на польських весіллях і хотів би почути їх на українських”, - розповів музикант.
Також Ґоран Бреґовіч  сказав, що після відвідин України стереотипи, які в нього були щодо України як постсоціалістичної держави, повністю розвіялися. „Я бачу, що Україна цивілізована країна, яка є однією із звичайних європейських держав. І вам пощастило, що вас оминула  війна, якої нам не вдалося уникнути. Ви маєте право голосу і можете обрати, кого захочете”, - зазначив Ґоран Бреґовіч.
Ґоран Бреґовіч відомий як неординарний композитор, який пише музику для кіно. Балканський композитор став всесвітньовідомий після своїх робіт над такими фільмами Еміра Кустуріци, як “Час циган”, “Мрія Арізони”, “Underground”. Сьогодні Бреґовіч гастролює світом разом з оркестром “Весілля і похорони”.  Бреґовіч черпає натхнення як з творів Bela Bartok, так і у Ennio Morricone, вигадує сучасну мультикультуру, комбінуючи балканські вокальні гармонії, ритми, позичені з хорватського фольклору і сербської духовної музики, електро-попа, елегійних балад тощо. Минулого року всесвітньовідомий балканський композитор дав свій перший концерт в Україні на Михайлівській площі у Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ