Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Горбаль проти війни з Димінським, але він знає, хто і скільки має платити

«У мене напевно нема конфлiкту з кимось, крiм людей, якi самi хочуть конфлiкту. Це перше. Стосовно стимулу сплачувати податки – усюди, де я буваю на пiдприємствах, насамперед ставлю питання середньої зарплати та що можу зробити, аби її пiдвищити», - заявив голова Львівської ОДА Василь Горбаль в інтерв’ю газеті «Експрес» (від 25 листопада). Запитання було таке: «Чи правда, що ви отримали неофiцiйну вказiвку всебiчно спонукати структури, пiдконтрольнi Петровi Димiнському, сплачувати бiльше податкiв i що саме це є причиною вашого з ним конфлiкту?».

Подаємо витяг з інтерв’ю:

– Чи правда, що бiзнес-група Петра Димiнського докладала значних зусиль для того, аби ви не стали губернатором?

– (Пiсля паузи). Проаналiзуймо це. Так, якби рiшення про моє призначення довго мусувалося, у нього неодмiнно б з'явилися i противники, i союзники. Можна було б пояснювати, якi в тих та iнших мiркування, висувати якiсь версiї. Але всiм вiдомо, що це було досить прозоре i швидке призначення. Тому навiть якщо хтось i був категорично проти, маючи стосунок до певних фiнансових груп, вiн просто не отримав часу на реагування, на протидiю.

– Чи правда, що ви отримали неофiцiйну вказiвку всебiчно спонукати структури, пiдконтрольнi Петровi Димiнському, сплачувати бiльше податкiв i що саме це є причиною вашого з ним конфлiкту?

– У мене напевно нема конфлiкту з кимось, крiм людей, якi самi хочуть конфлiкту. Це перше. Стосовно стимулу сплачувати податки – усюди, де я буваю на пiдприємствах, насамперед ставлю питання середньої зарплати та що можу зробити, аби її пiдвищити. Я маю вiдповiдну освiту i вiдповiдний життєвий досвiд, тож можу оцiнити, наскiльки адекватний рiвень сплати податкiв того чи iншого пiдприємства i що йому заважає сплачувати. Стосовно структур Димiнського – то не знаю, якi це структури. Там, де я бував, жоден iз керiвникiв не сказав, що вони мають до нього якийсь стосунок. Я не вивчав його бiзнесу.

Було спiлкування щодо футбольного клубу "Карпати". Особисте було звернення, i ми вiдповiдно спiлкувалися. Думаю, продовжимо спiлкування стосовно полiпшення умов тренування наших футболiстiв. Це питання має розглядати i депутатський корпус, i всi, хто вболiває за ФК "Карпати".

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ