Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Горбаль залишив Цимбалюку нові меблі, але не розплатився за них. І акваріум пропав

Попередній голова Львівської ОДА Василь Горбаль залишив у кабінеті своєму наступникові Михайлові Цимбалюку нові меблі, придбані за власний кошт, та борг за них у розмірі 80 тисяч гривень. Про це Михайло Цимбалюк розповів кореспондентові газети «Високий замок».

«Він їх замовив, але не до кінця проплатив. Ще «висить» за них 80 тис. грн. Шукатиму меценатів, які б це оплатили. Він зробив першу частину хорошої справи, але…», – сказав Цимбалюк.

Губернатор також додав, що має намір влітку зробити ремонт кабінету, який, каже, вже двадцять років не оновлювали. Колір стін хоче зробити світлішим, бо, каже, кабінет «тисне».

У спадок від попередника в кабінеті нового голови ОДА ще стоїть ялинка, яка похилилася набік і час від часу шумно скидає з себе залишки сухої глиці. Під ялинкою – «подарунки»: великі коробки, перев’язані стрічками. «Вони порожні, це бутафорія», – просвітив мене губернатор

Маленький столик біля стіни завалений альбомами про культуру Львівщини і дисками співаків-депутатів облради Андрія Заліска і Теодора Кукурудзи.

Ще за Василя Горбаля зник з кабінету його «старожил» – великий акваріум. Старовинні картини на стінах, щоправда, залишилися. На робочому столі Михайла Михайловича – військовий порядок. Комп’ютер приніс власний, на столі – фотографія сина Віталія (він – бізнесмен, живе у Тернополі). «Має бути ще фото моєї дружини, – каже. – Буде ще статуетка Ісуса Христа, яка завжди зі мною. Державний прапор я поміняв, бо той був дуже старий».

Губернатор показує «захристію» – дві службові кімнати за кабінетом. На стіні ікона «Суд Божий» (унікальна, подарували на Рівенщині, «їздить» з головою з 2001 року), невеликий портрет Віктора Януковича з бурштину, теж рівенський. На іншій стіні – «іконостас» із пам’ятних фотографій – Цимбалюк із президентом УЄФА Мішелем Платіні, із першим президентом Кравчуком, Блаженнійшим кардиналом Гузаром, покійними лікарем Касьяном, композитором Анатолієм Горчинським, іншими видатними людьми.

У шафці висить форма МНСника, стоїть його книга – докторська дисертація «Антологія правосвідомості», у коробочці – частинка найбільшого прапора України, який зробили у Тернополі і який увійшов у Книгу рекордів Гіннесса. Михайло Михайлович показує маленьку кухоньку, каже, її ремонтували ще за Гладія. На полицях – закуплені мюслі і сухарики для сніданку.

Щодо житла, то Цимбалюк тільки нещодавно переселився з готелю у наймане помешкання у центрі міста. Ходить на роботу пішки. «З дружиною вже радився, треба щось думати, – каже. – Щоби працювати ефективно, треба приходити після роботи в сім’ю. У червні син одружується, буду дружину забирати з Тернополя сюди. Вона працює вчителем у сільській школі. Хотів би, щоб вона у Львові працювала, а не сиділа вдома», - каже він.

Високий замок

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ