Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Горлівці загрожує екологічна катастрофа, - МНС

Згідно з повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Горлівці Донецької області загрожує екологічна катастрофа.

Як зазначили в МНС, в 3-4 кварталі 2011 року на території Горлівського хімічного заводу, в зоні впливу могильників хімічних відходів, Державним регіональним геологічним підприємством Донецькгеологія були виконані роботи з оцінки стану ґрунтів і підземних вод.

3 січня цього року міська комісія, згідно з висновками щодо звіту виконаних робіт вирішила, що стан могильників і концентрація забруднюючих речовин у ґрунтах і підземних водах може вийти на рівень надзвичайної ситуації.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що на Горлівському хімічному заводі може статися витік мононітрохлорбензолу. Ця речовина другого класу небезпеки зберігається на території заводу в бочках і металевих цистернах. Ємності,термін експлуатації яких давно минув, перебувають в такому стані, що отрута може у будь-який момент потрапити в ґрунтові води.

Як повідомляв Остров у 2009 році, у металевих ємностях, в яких міститься рідкий МНХБ, спочатку товщина стінки була 10 міліметрів, зараз через корозію - всього3-4 міліметри. Крім того, на хімзаводі є залишки вибухових речовин в кількості 30 тонн, а за територією заводу поховано 11,9 тисяч тонн суміші різних хімікатів.

Один міліграм мононітрохлорбензолу, потрапляючи в організм людини, призводить до летального результату. Токсикологи називають його кров'яною отрутою, він вражає кровотворні органи - печінку,селезінку, кістковий мозок.

korrespondent

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ