Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Городоцький район презентував свої таланти у Львові

«Державний бюджет, як правило, включає в себе кошти на виплату зарплат, поточні ремонти закладів культури тощо. А на розвиток культурного життя – вже нічого не залишається. Тому спонсорська підтримка у цій сфері особливо потрібна. І я щиро тішуся, що наші керівники, депутати, підприємці беруть активну участь у культурному житті краю і всіляко допомагають у проведенні заходів, які тільки популяризують нашу культуру і примножують славу Городоччини», - так сказала методист культурно-освітньої роботи Городоцького районного НД Галина Глушко під час мистецького заходу «Таланти Твої, Городоччино», який відбувся 20 листопада у театрі імені Марії Заньковецької у Львові.

«Чудова ідея зібрати докупи колективи художньої самодіяльності Городоччини та організувати для них своєрідний звітний творчий вечір виникла в керівника райдержадміністрації, депутата Львівської обласної ради Юрія Візняка, а працівники культури на ура підхопили її і взялися спільними силами втілювати в життя», - каже вона.

Задовго до листопада було проведено кущові огляди колективів і визначено кращих із кращих. «Цьогоріч склалася доволі непроста ситуація з вибором колективів, оскільки тих, хто проявив бажання виступити на сцені театру Марії Заньковецької, виявилося значно більше, ніж дозволяє обсяг концертної програми. До тепер нам дзвонять і запитають: «Чому Ви нас не взяли?», - не приховує Галина Глушко.

Характерно, що цей мистецький захід не залишив байдужими й керівників області. Зокрема, кращі хорові та вокальні колективи, відомі в Україні та за її межами, прийшли послухати заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин та перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій, а ще - Генеральний Консул Республіки Польщі у Львові Ярослав Дрозд. Всі вони висловили сподівання, що добру ініціативу Городоччини переймують й інші райони і захоплення, що неповносправні талановиті особистості можуть на рівних виступати з іншими виконавцями і зачаровувати публіку своїм віртуозним співом.

Серед колективів, які презентували «Таланти Твої, Городоччино» - Народний ансамбль танцю «Галичина», танцювальний колектив «Мрія», ансамбль сучасного танцю музичної школи селища Великий Любінь, ансамбль музики і пісні «Промінь», танцювальний колектив «Вишенька», Народні ансамблі «Берегиня» та «Передзвін», чоловічий хор НД с. Переможне, камерний хор освітян Городоччини «Таїна», квартет бандуристів Городоцького дитячої музичної школи та чоловічий квартет Комарнівської ВТС Бібрського ЛВУМГ «Львівтрансгаз».

Чудові пісні прозвучали у виконанні учасників НД м. Комарно Мирослави Дудок і Михайла Дяківа, Юрія Андруховича з НД с. Суховоля. Не поступилися їм за мелодикою пісень та силою голосу дует сестер Комарницьких, місцеві співачки Марта Тимків, Мар’яна Рап, Христинка Юрчишин, Лілія Яценко та виконавець пісень Ярослав Бобеляк.

Родзинкою творчого вечора стала сценка з твору «Кайдашева сім’я» Нечуя-Левицького за участю Галини Глушко та Орисі Попко, вона додала гостренького перчику всьому заході.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ