Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Готують новий Регламент Кабінету Міністрів

"Ми працюємо над проектом нового Регламенту Кабінету Міністрів, щоб вдосконалити процедуру прийняття рішень", - заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна". Про це повідомив Урядовий портал.

За словами Міністра, чинна процедура прийняття рішень потребує вдосконалення. "Зараз цей процес відбувається так: відомство розробляє проект акту та надсилає його на погодження, у відповідь отримує правки та зауваження інших відомств. Чиновники працюють з вже готовим нормативно-правовим актом, і дискусія часто відбувається виключно між юридичними особами. Ми хочемо удосконалити цей механізм", - пояснив Олександр Саєнко.

Він також підкреслив, що саме від цього етапу напряму залежить якість урядового рішення. Кожна ініціатива має бути розроблена відкрито, пройти всі процедури аналізу політики, консультацій з основними учасниками того чи іншого ринку. Потім має відбутись політичний діалог, і тільки після цього починається етап розробки нормативно-правового акта.

"Я розраховую на його прийняття в першому кварталі 2018 року. Ми хочемо винести прийняття політичних рішень на перший план, а підготовку нормативно-правових актів зробити більш технологічним процесом, який буде здійснюватися в електронному вигляді, можливо, навіть в самому Секретаріаті Кабінету Міністрів або в Міністерстві юстиції. Як я говорив раніше, зараз міністерства узгоджують із зацікавленими відомствами вже готовий проект", - сказав Міністр.

Нагадаємо, в рамках реформи державного управління під керівництвом Державного секретаря Кабінету Міністрів Володимира Бондаренка відбувається розробка проекту нового Регламенту КМУ. Він впроваджує сучасні підходи підготовки урядових рішень: проектний підхід, прогнозування впливів, управління ефективністю, інклюзивність процесу підготовки рішень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ