Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГП „Пора” виступає за створення Громадських колегій при постійних комісіях місцевих рад, а також за лобізм інтересів місцевих громад

ГП „Пора” виступає за створення Громадських колегій при постійних комісіях місцевих рад, а також за лобізм інтересів місцевих громад, — повідомив сьогодні, 3 липня, на прес-конференції голова ЛОО ГП „Пора” Володимир Квурт. Таке рішенні  було прийнято на першому Всеукраїнському з’їзді депутатів місцевих рад від ГП „Пора”, який 1-2 липня пройшов в смт. Рудно.

Як наголосив голова ЛОО ГП „Пора”, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, громадські колегії мають стати основою співпраці громад із місцевою владою. Як додав же член політради ГП „Пора” Левко Захарчишин, є кілька варіантів організації таких колегій і який з них найкращий можна буде побачити вже в процесі роботи громадських колегій. Поки що ж за словами Володимира Квурта, пористи вважають, що найоптимальніший варіант — створення колегій при постійних депутатських комісіях.
„По-перше колегії зможуть контролювати роботу депутатів, а по-друге в них входитимуть фахівці, з якими ми зможемо радитися щодо прийняття тих чи інших рішень”, — наголосив Володимир Квурт.
ГП „Пора” пропонує формувати Громадські колегії за галузевим принципом із легалізованих громадських організацій, творчих та професійних спілок, шляхом делегування своїх представників. Громадські колегії братимуть участь у засіданні постійних депутатських комісій, проводитимуть експертну оцінку проектів рішень комісій та ініціюють власні рішення, а також здійснюють громадський контроль за виконанням рішень місцевих рад та їх виконавчих органів.
Крім цього, депутати від ГП „Пора” ініціюють законодавче врегулювання лобізму інтересів місцевих громад та прийняття закону про лобізм.
„Необхідність лобізму — це дуже актуальна проблема. Будемо відверті, у радах всіх рівнів нашої держави лобізм є, але про нього чомусь всі мовчать. Ми перші заговорили про це вголос. Всі вважають, що лобізм — це негативне явище, але, насправді, проблема не в ньому як такому, а проблема у методах лобізму інтересів. Зараз в нас існують фінансово-олігархічні клани, які в радах різних рівнів, просувають свої інтереси, „Пора” ж говорить про лобіювання інтересів громади. Лобіювання, про яке відомо широкому загалу, яке здійснюється на благо міста чи регіону— це нормально,  все інше — це вже не лобіювання, а корупція і ми повинні це розуміти”, — пояснив член міської політради ГП „Пора” Андрій Мисик.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ