Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ГПУ не збирається виконувати резолюцію ПАРЄ щодо звільнення Луценка та Іваненка, - Стецьків

Сьогодні (31 cічня) група народних депутатів в складі В. Ар’єв, Ю. Гримчак, А. Павловський, О. Бондаренко і Т. Стецьків зустрілася з Генеральним прокурором В. Пшонкою та його заступниками Р. Кузьминим та Ю. Ударцовим з вимогою пояснити, чи буде генпрокуратура виконувати вимогу резолюції ПАРЄ щодо зміни запобіжного заходу Ю. Луценку та В. Іващенку та лікування Ю. Тимошенко за межами харківської тюрми. Про це повідомила прес-служба депутата Стецьківа.

«Нам було заявлено Генеральним прокурором, що згадки про прокуратуру у резолюції ПАРЄ немає, що генпрокурор не впливає на державне звинувачення в суді і не може втручатися у судовий процес.

По суті, генеральна прокуратура відмовилася виконувати рекомендацію ПАРЄ. Заява В. Пшонки про те, що він не керує своїми підлеглими, які у печерському суді продовжують наполягати на триманні Ю. Луценка та В. Іващенка під вартою є цинічним і брутальним нехтуванням норм моралі, ігноруваннямєвропейських стандартів у галузі права.

Ми черговий раз переконалися, що генеральна прокуратура не єнезалежним і самостійним державним органом в Україні. Вона обслуговує і виконує вказівки Президента В. Януковича.

Очевидно, що справедливості і судового захисту тепер доведеться шукати виключно в європейських правових інституціях, а також у федеральному суді США, де, як відомо, прийнято до розгляду справу Луценка і де генеральна прокуратура є відповідачем», - заявив Т. Стецьків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ